Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Epehólyagműtét utáni étkezés?

Epehólyagműtét utáni étkezés?

Figyelt kérdés

Öt évvel ezelőtt az epehólyagomat eltávolították.

Sosem ettem rostban gazdag ételeket.

Az érdekelne, hogy az elmúlt időben ha túl sokat eszek, nem egészséges ételekből attól lehet folyékony sötét a székletem?

Azt figyeltem meg, hogy akkor ilyen színű ha mondjuk sok pizzát, kolbászt, császárszalonnát, gyümölcsjoghurtot eszem. Az utóbbiról azt olvastam, hogy tetűirtót vagy mit is belekevernek.

Azt hiszem ha rostokban gazdagon étkezem akkor nincs ilyen probléma. Csak a rossz szokásaim közé tartozik, hogy az ízükért eszem az ételeket nem pedig azért, amit tartalmaznak. Aztán ha sokat eszek ilyenekből akkor a hasam is fáj mellékesen.

2015. márc. 14. 15:10
 1/1 Szintiszoli123 ***** válasza:

"gyümölcsjoghurtot eszem. Az utóbbiról azt olvastam, hogy tetűirtót vagy mit is belekevernek" - :)

Egyes joghurtokat kárminsavval színeznek vörösre. A kárminsavat közvetve a fügekaktuszokon élősködő bíbortetű nőstényeinek porítmányából vonják ki. Ha a tetveket a kivonás előtt tetűirtóval altatták, akkor lehet a joghurtodban akár tetűirtó is, de nem hiszen hogy ilyet bármely gyártó szándékosan megkockáztatna.

2015. márc. 14. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!