Harcos étrendet választóktól kérdezem, hogy hogyan vált be a dolog?
Tudom, hogy sokan hülyeségnek tartják a harcos étrendet és sok vele kapcsolatban az ellenérv. De most nem ezekre vagyok kíváncsi.
Akik tényleg betartják:
Miért kezdtétek el?
Hogyan néz ki nálatok a dolog konkrétan a gyakorlatban?
Hogyan vált be?
Milyen hatása van rátok?
Öt évvel ezelőtt iktattam be és több hónapig végeztem, az eredmények és a közérzet nagyon jó volt, de visszagondolva a fizikai aktivitás is pont annyi volt, amennyit egy ilyen étrend mellett véleményem szerint csinálni lehet. Én úsztam napi 2-3 órát, 2x-3x egy héten, de ezenkívül nem sportoltam mást intenzíven és szerintem ez pont egy határszint volt, különben nem lett volna elég az energia, hiszen csak este, az úszás és a nap végén lehetett étkezni.
A Harcos étrend képviselői erősen állítják azt, hogy az éhség kibírható a nap folyamán, ami igaz, csak nem feltétlenül célszerű. Vannak, akik ébredés után kocognak/futnak, azután mennek egyetemre/munkahelyre, azután hazaérkeznek és még további szellemi munkát végeznek, azután este ismét elmennek sportolni valamit, s akkor csak mindez végén étkeznek igazán ? Ez nem valami realisztikus. De anno én is sokat olvastam a Harcos életmódról és ott mi elkényeztetett, gyenge társadalomként vagyunk leírva, akiknek az ilyesmi elképzelhetetlen, pedig az ember régen sokkal szívósabb volt és mindez természetesnek számított akkor, tehát a mostani felfogásunk van elavulva.
Szerintem kísérletezz, annyi fajta életmódot és étkezési stílust lehet látni manapság, hogy lehetetlen dolog nincs. Van, aki napi 5x-6x eszik, más az intervallumos éhezésre esküszik, a harmadik ketogén étrendet követ, a negyedik csak gyümölcsön él, az ötödik mediterrán táplálkozású, a hatodik vegán, a hetedik nyers húst eszik, s így tovább. A lehetőségek skálája határtalan.
Köszi a beszámolót.
Te napközben ettél valamit? Zöldség, gyümölcs, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!