Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Vegetáriánus vagyok, hogy...

Vegetáriánus vagyok, hogy megőrizzem az egészségemet (meg erkölcsi okokból is) és jobban is érzem magamat így. Ha valahol mégis kínálnak hússal, hogyan utasítsam vissza, hogy meg ne sértődjenek? Semmiképpen nem eszem meg, akármi legyen.

Figyelt kérdés

2015. márc. 5. 08:20
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Sowilo, hús nélkül is lehet egészségesen élni, és legalább a rezisztens baktériumokat, antibiotikumokat, hormonokat stb. nem visz be belőle az ember. Ezen kívül vannak emberek, akik nem képesek gond nélkül megemészteni a húst, vagy akár a tejet, tojást sem. Ez gyakran allergia formájában jelentkezik, bőrbetegségekben, hasfájásban pl. Nekik nincs is más választásuk, mint ezek elhagyása. De a fehérjékhez, vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz hús nélkül is hozzájuthatunk, a lényeg a változatos, tudatosan összeállított táplálkozás.
2015. márc. 21. 17:26
 12/21 anonim ***** válasza:
attól még ugyanúgy tud az ember hússal is egészséges lenni
2015. márc. 21. 17:55
 13/21 Sowilo ***** válasza:
Nem mondtam, hogy nem lehet egészségesen élni hús nélkül. Én is meg tudnám oldani, ha akarnám. Az viszont, hogy valaki egészségesen akar élni, és nem a cukrot, búzát, tejet, szóját, műkajákat és társait kezdi el kiiktatni, hanem pont a húst, nem valami értelmes hozzáállás. :D
2015. márc. 21. 18:22
 14/21 anonim ***** válasza:
nem is neked írtam :D
2015. márc. 21. 19:04
 15/21 A kérdező kommentje:
13-as, legyél nyugodtan, én már kiiktattam a cukrot meg a műkajákat is, a margarint, meg minden káros "ennivalót", nemcsak a húst.
2015. márc. 21. 20:19
 16/21 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy az erkölcsi okból vegetáriánusok mivel etetik a kutyájukat, macskájukat, kígyójukat? Szójával? Vagy nem is tartanak (ilyen) állatot?

Az jutott még eszembe, hogy alapvetően az állatok elfogyasztásával, vagy az állatok fogyasztásra tartásával van probléma? Mert ha az előbbi, szerintem tök igazságtalan, hogy mi nem ehetjük meg az elhullott állatokat, míg a mi földi maradványainkon vígan elcsámcsognak a dögevő kukacok meg ilyenek. Ha meg az utóbbi, akkor esetleg a vadászat sem lehet opció? A vadállatok úgymond jól vannak tartva. Vagy esetleg az elütött állatok húsa? (Jó kis őzpörkölt... nyami!)

2015. márc. 21. 21:51
 17/21 Sowilo ***** válasza:
Vagy pl. ha olyan húst veszel, ami tanyasi körülmények között, vagy szabadon tartott állatokból származik.
2015. márc. 22. 00:05
 18/21 A kérdező kommentje:
A mi kutyáink, macskáink nem kapnak tőlünk húst, ha fognak maguknak (pl. egeret, verebet, stb.) akkor annyi az övék, minden mást megkapnak tőlünk.
2015. márc. 22. 06:39
 19/21 Sowilo ***** válasza:

Lol.

[link]

2015. márc. 22. 08:10
 20/21 anonim ***** válasza:

Gyere, kutyuli, finom ez! Meg egészséges!! Különben is, szegény állatok! Na! kóstold már meg!!!

[link]

2015. márc. 22. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!