Szerintetek mennyi szénhidrát lenne ideális számomra?
Kezdd el vezetni a napi bevitt szénhidrátmennyiséget. Ha elkezdesz hízni, csökkentened kell. Ha fogynál, nyugodtan emelheted egy kicsivel az adagot.
De remélem tudod, hogy a zsíroktól is lehet hízni.
Köszönöm. Igazából a mostani napi adag körülbelül 140 gramm, négy részre elosztva. Viszont mikor egyszer kérdeztem, hogy ez jó-e, akkor mondták, hogy ez rengeteg, és hogy a fehérjét kéne növelni, viszont ezt nehezen oldanám meg, mert vegetáriánus vagyok, és főleg tejtermékekből (azért inkább zsírszegényeket veszek, mert elég sokat fogyasztok belőlük, és ezért túl sok lenne a zsír), olajos magvakból viszem be, valamint napi 200-250 gramm gyümölcsöt, és 800 gramm zöldséget eszek és hüvelyeseket, ezért nem változtattam, mert szerintem ez rendben van, és csupán kíváncsi voltam, hogy mennyi lenne az ideális.
Igen, tudom, hogy a zsírra szükségem van, figyelek is rá, ahogy fentebb is írtam, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű zsírt vigyek be, azaz olyan napi 65-75 grammot.
Nagyon fontos ez nekem, mert régen nagyon sokat piszkáltak a kinézetem miatt.
A 140 gramm szerintem pont hogy jó,ez epphogy 3x ttkg. Ha nem vagy extrem hizekony akkor ezzel szinten tudod magad tartani.
Feherjeből napi legalabb 110 g kene.
Igyal feherjeturmixot vagy rakd kajaba,az is napi kb 20 grammot jelent.
Ahogy számoltam, a napi fehérje bevitelem épp 110-120 gramm szóval ez megvan.
Köszönöm a válaszokat!
Roppant egészségtelen tejtermékekre alapozni a fehérjebevitelt, meg úgy általában tejterméket fogyasztani. Lakto-ovo vegetarianizmusba belefér a tojás, ha húst nem eszel, én a helyedben arra alapoznék. Lehet venni tojás alapú fehérjeport is, a stillmass pl jó áron adja. Ha minden kötél szakad, olajos magvakból is vihetsz be fehérjét, de ehhez egyszerre többfélét kell enned, hogy kiegészítsék egymást az aminosavprofilok.
/sajnálod az állatokat?:)/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!