Vegetáriánusok! Hogy bírjátok a hús nélküli étkezést?
Undorodom az ízétől és az állagától, tehát nem hiányzik a mindennapi étkezéseknél.
A ritka alkalmakkor, amikor ettem (nem utasítok el egy ételt sem, amit még nem kóstoltam), pedig semmi plusz energiát nem éreztem, sőt, elég rosszul viselte az emésztőrendszerem.
Igazából én szóját és tofut sem szoktam enni, nem helyettesítem a húst a szó szoros értelmében, csak mást eszek helyette.
Energia és a hús? tévhiedelem . Ha energia kell akkor nagy kJ értékű ételeket egyél . Több hidegen sajtolt étolajat fogyassz ,vagy állati zsírt ha azzal nincs bajod.
A hús megemésztése csak plusz energiát emészt fel és mindenféle bélbaj okozója .
Gyerekkoromtól nem szeretem csak a nagyon sovány húsokat, de azokat is ritkán kívánom. Ha elém rakják vendégségben, étteremben megeszem, de én soha nem főznék magamnak. A hús lebontásához sok energia kell. Viszont izom meg fehérjéből (értsd: aminosav) lesz. Neked valószínűleg a fizikai munkához kellene a fehérje. Mivel nem fizikai munkát végzek ezért akár túróból (kazein) babból és különböző zöldségek kombinációjából tudnám pótolni. Mivel sportolok is ezért fehérje turmixot iszom. Ezt könnyű emészteni, ezért a gyomromat sem terheli meg és be tudod vele vinni az izmaid építéséhez szükséges fehérjét.
E mellett párolt zöldségeket, halat, magvakat, túrót érdemes enni. Zöldségből minél többfélét, mivel a zöldségek közül van amelyikben az egyik van amelyikben a másik típusú fehérje van, így egyfajta zöldséggel nem tudjuk pótolni az összeset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!