Mitől egészségesek a vegetáriánusok ha nem táplálkoznak egészségesen?
A paleo szerint a hús egészséges. Az egészséges tápllkozás része.
Nos a vegetáriánusok( attól függően, hogy melyik ágát gyakorolják) nem csak, hogy nem esznek húst,halat,tojást, ami ugye nem a leg egészségesebb, de esznek sok mindent ami a paleo szerint egészségtelen.
Ám még sincs köszvényük,ízületi gyulladásuk,magas vérnyomásuk,magas koleszterin szintjük és sorolni lehetnek.Nincs Chron betegségük,Alzheimer,stb.
Nem értem, hogy olyasmit esznek ami egészségtelen és nem esznek húst ami egészséges akkor, hogy lehet ezek az emberek egészségesek?
Elképzelhető, hogy egyeseknek a húsmentes táplálkozás másoknak a húsfogyasztás biztosít egészséget ?
Mitől "rossz" a hús kerülése amikor sokan élnek nélküle egészségesen és sokáig ?
Ez az egész táplálkozás túlmisztifikálás olyan mint az ezotéria.
Ki ebben hisz, ki abban, és mindenki győzködi a másikat a saját igazáról.
Szerintem az ember mindenevő, és mint ilyen egyen is mindent.
A sok testképzavarosnak is ezt kellene tenni. Most ne az anorexiásokra gondoljatok csak, hanem azokra akik a konditerembe ülnek naphosszat. Ugyanabban a betegségben szenvednek, csak más megnyilvánulási formával.
Azaz éppen úgy beteg a paleos, mint a vegetáriánus, no meg az anorexiás és a kigyúrt testzsírszázalékot számító macsó.
Ha rám hallgatsz, nem foglalkozol ilyen marhaságokkal. Edd azt amit megkívánsz, akkor amikor megkívánja a szervezeted. Így sose leszel se kövér se beteg.
Persze ha valaki lelki okok miatt zabál folyton, az jó ha odafigyel, de nincs más titok, mint megadni a szervezetnek azt amire szüksége van.
A paleó még annyira sem egészséges, mint a vegetáriánusság. A vegák legalább megpróbálják pótolni a húshiányt. De a paleo semmivel nem pótolja az alapvetően szükséges élelmiszereket.
A vegetáriánusok sem e4gészségesek, csak ezt hiszik magukról. Elég sok vegát ismertem, egyik sem élt 50-60 évnél tovább. Vagy rákosak voltak, vagy egyéb hiánybetegségük volt. De volt olyan fiatal lány ismerősöm, akinek elmaradt a menszesze.
Vannak, akik változatosan esznek, ők egészségesek. Vannak, akik nem, és ők lesznek a betegek, akiket persze nem reklámoznak.
A paleolit diéta csak olyan divat, mint a vegetarianizmus. Jót tesz, ha egy rendszer szerint étkezel, és nem összevissza. Ennyi.
"Mi vegetáriánusok, és vegánok hálát adunk az égnek, hogy nyitott elmével, szívvel, és lélekkel áldott meg bennünket."
Ki?
Na jó. Szóval szerinted tényleg attól lesz valaki széles látókörű, itt az általad megfogalmazott nyitott elmére gondolok, hogy nem eszi meg az alapvető élelmiszerek több mint felét?
A sajtok, a tojás a többi tejtermék, valamint a jajjj hova gondolok hús, igenis a táplálkozás része.
Az, hogy speciális étkezésre buzdítanak ilyen nyitott elméjű embereket, nem más mint üzlet.
Eladhatják nektek a bionak kikiáltott "egészséges" vackaikat, a táplálékkiegészítőket, és a többi drága felesleges szemetet.
Na jó ez persze csak az én véleményem, de én tényleg hiszem, hogy minden embernek vegyesen kellene táplálkoznia, hiszen minket mindenevőnek teremtettek. Nyilván növényevő fogazatunk lenne, ha nem lenne szükségünk másféle táplálékra. A testünk igényli a fehérjét, igen az állati eredetűt, mindenféle meggyőződéssel ellentétben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!