Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Aknés arcbőr miatt életmódváltás?

Aknés arcbőr miatt életmódváltás?

Figyelt kérdés
Kb. 2 éve szenvedek az aknéim miatt és most nagyon súlyossá vált. Szégyellek az utcára lépni, a munkahelyemen is alig tudok a vendégek szemébe nézni. Voltam bőrgyógyásznál már szedtem a tetralysalt 3 hónapig. Egész szép lett tőle a bőröm, nem jöttek ki újak de amint abbahagytam rosszabb lett mint valaha volt. Elküldött a doki vérvételre, mert mondtam, hogy a legerősebb gyógyszert írja fel nekem ami létezik (roacuttan). A vérképemből kiderült, hogy magas a bilirubin szintem, (normál 0-17, nekem 40) ami a méreganyag lebontásban, májműködéshez, emésztéshez kötődik. Így gondoltam ninc sis szükségem a legerősebb gyógyszerre, inkább megpróbálok méregteleníteni, egészségesen táplálkozni. Vettem méregtelenítő teát is. Nem iszok kólát, szörpöt stb. csak vizet néha facsarok bele citromlevet. Sok gyümölcsöt eszek, paradicsomot, uborkát, csak teljes kiörléű kenyeret, stb. A kérdésem az volna milyen étrendet javasoltok? Olvastam a paleo étrendről de hátrányairól is. És fogalmam sincs mit egyek a zöldségen és gyümölcsön kívül. Étrendre és receptekre lenne szükségem, hogy egészségesen tudjak élni az aknéim nélkül. 24 éves fiú vagyok.

2015. febr. 2. 09:56
 1/7 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem hozzátenni, hogy B5 vitanim illetve cinktabletta hatásairól is olvastam miszerint jók a bőrre, pattanásra, emésztésre.
2015. febr. 2. 10:03
 2/7 anonim ***** válasza:
A gyógynövények jók, de nem kell "méregtelenítő" teakeverék, maga a máj méregtelenít ugye, amit lehet nyilván segíteni. Rengeteg folyadék, az a legfontosabb, főként víz. Ha gyógytea akkor csalán, menta, ez utóbbi jó ízű. Semmi finomított szénhidrát, én első körben kicsiben kezdeném, nem kell nekiugrani egy merev diétának. Zöldség, gyümölcs, hús(sovány), hal és mérsékelt fűszerezés. Fontos a rendszeres arctisztítás, de ne szappanal, a legegyszerűbb és legolcsóbb, ha a gyógyszertárban veszel mosakodó-kenőcsöt, hidrofil-nonionic a neve, azt használd szappan helyett és fontos, hogy hidratáld is a bőrödet, ha ilyen problémás, akkor valamai zselés anyagú, könnyű krémet használj. De én a helyedben keresnék egy másik bőrgyógyászt is, több szem többet lát alapon, akár magánban is, lehet költségesebb, de hosszú távon kifizetődőbb. Ha budapesti vagy, itt tudok ajánlani. Esetleg egy dietetikus, vagy ha ilyen vér-értékeid vannak, egy gasztroenterológiai szakrendelést sem ártana felkeresni. Jobbulást!
2015. febr. 2. 10:19
 3/7 anonim ***** válasza:
Jah, igen, elfelejtettem, a B-vitamin jó, persze, pláne ami többfélét is tartalmaz, akár egy sima b-vitamin komplex tabletta, szintén nem drága termék.
2015. febr. 2. 10:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Lehet egyéb emésztési zavar, vagy allergia is. Mért nem szeded ismét azt a gyógyszert, ami bevált? Menj el allergia és ételintolerancia vizsgálatra is, hátha van valami más is a háttérben. Nem biztos hogy a méregtelenítésed jó, de a mérgek kiváálasztásával is lehet gond, hogy nem tudnak távozni a szervezetedből.
2015. febr. 2. 10:30
 5/7 anonim ***** válasza:
Képzeld akkor az én helyzetemet! 26 éves vagyok, 13 éves korom óta gyötörnek ezek a szarok! Tinédzserkoromban elég durvák voltak, nagy fájdalmas pirosak, ekkortájt külsőleg minden létező hülyeséget kipróbáltam. Egy rakás pénzt vágtam el a kozmetikusokra, mindenféle kenőcsökre, csodaszerekre, semmi nem hatott. 19 évesen írták fel a roacuttant, ez szépen rendbe hozta a bőröm, de utána valamelyest visszajöttek. Igaz nem nagyok, és fájdalmasak, de bőven elég volt az hogy zavarjon. Ekkor tértem át az egészséges életmódra, 20 évesen. Kezdve a méregtelenítéssel, léböjtkúrákkal, értrend kiegészítőkkel, több féle vizsgálatokkal, szar kaják elhagyása stb. Szebb lett az arcon, de inkább annak tulajdonítom az egészet, hogy idősödtem. Most is jön néha, de nem zavaró, viszont maga az arcbőröm nagyon is. Pirosas, apróbb pontszerű pattanások jönnek, tág pólusok, megfáradt az egész. Mindehhez hozzáteszem, hogy nem iszok alkoholt, nem cigizek, nem kávézok, egészségen kajákat eszem. Na erre varrjál gombot! Én már szinte biztos vagyok abban, hogy ilyen és el kell fogadni. Mert mikor végigcsinálok 1-1 durva méregtelenítést, ahogy az a nagy könyvben le van írva, veszek egy rakás méregdrága étrendkiegészítőt, és semmi eredményét nem látom, az már sok! Közben meg mindenki arról számol be, hogy mekkora változáson ment át a bőre, és az élete 1-1 kúra után. Vagy hogy csak egészséges kajákat kezdett el enni. Bullshit!
2015. febr. 5. 02:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, még annyit hozzátennék, hogy ha Magyarországon élsz, felejtsd el a paleo diétát. Ez olyan kiváltságosoknak való, mint az amerikaiak! Rengeteg pénzük van, bármit megtudnak venni a boltban, piacon, illetve sokuk nem heti 50-60 órában nyomja a melót. Youtube-on gondolom te is láttál olyanokat, főleg nőket, akik ezt hirdetik. Nem dolgoznak semmit, csak otthon henyélnek, elmennek fitness terembe, és elvárják hogy te is csináld ezt, mert ez a standard. Mivel zöldségből, gyümölcsből rengeteget kell enned egy nap, nem kis összegbe kerülne ez. Úgy kezdődnek, hogy reggelre egész dinnye, 10-15db banán, nagy tál saláta, különböző magok, jöhetnek a frissen préselt levek, és ezt minden nap! Ráadásul 20%-át tudod megvenni Magyarországon.

Én annyit tudok segíteni, hogy érdemes lenne elmenni allergia tesztre, illetve étel intolerancia tesztre. Itt kijönne mik azok az ételek, amik csak gyulladást fokozzák a szervezetedben. Ha ezeket elhagyod, lehet leszel olyan szerencsés, és elmúlnak.

Ha meg a májaddal és az epéddel van gond, akkor [link]

Bár én azt mondom nem kell ilyen durván csinálni.

2015. febr. 5. 02:27
 7/7 anonim válasza:
Úristen utolsó, te nagyon rosszul értelmezted a paleo diétát. [link]
2015. márc. 8. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!