Ki lehet ebből lábalni? Szeretnék tanácsokat kérni. Nagyon el vagyok keseredve. Falásrohamok/anorexia
Részvétem.
"Én azt hittem hogy jól csinálom"
Sajnos ezért nem elég valamiről a személyes meggyőződés, hit. Az sem elég, ha mások tanácsolnak valamit, és másokban van vallásos alapú hitünk. Igazából a fontos dolgoknak alaposan utána kellene járni.. különben jó eséllyel rá fogunk faragni. Ugye? :(
A mentális változásod összefügg a tested gyengeségével, betegségével. Ezt a testünket használjuk, ebben vagyunk jelen a 'fizikai' világban. Ha a testünk beteg, gondolj egy idegrendszeri betegségre, ez hatással lesz a személyiségünkre, viselkedésünkre is.. igen. A kóros éhezés is.
"Viszont, mostanában eldöntöttem hogy hízok viszont amikor megeszek pl 1 kekszet vagy 1 csokit, amiket eddig nagyon megvontam magamtól, többször is előfordul hogy rámjön egy abnormális méretű falásroham"
- ne kekszet és csokit egyél, hanem igazi, egészséges ételeket.
- és rád is fér a falásroham. Teljesen ki vagy éhezve. Nem szorul magyarázatra, hogy ennünk kell. Persze csak addig amíg élünk, de te még élsz!
"miért nem tudok megenni 1 csokit és utána nem kivánni többet?"
- Mert ki van éhezve a szervezeted
- mert a cukor függőséget okoz
- mert a cukorevés, keményítőevés (az is cukorként szívódik fel) vércukorszint ingadozást okoz ami az éhségérzetünkben okoz változást, például farkaséhséget.
" Ha nem kezdek el ilyen "bűnös" ételeket enni akkor minden oké..sőt a környezetem szerint még kevés is amit eszek..viszont ha bekapok egy csokit vagy kekszet vagy valami hasonlót akkor szakad a film."
Senkinek sem kellene fölösleges, rossz ételeket ennie. És akkor jóval kevesebb beteg ember szenvedne!
"Viszont nagyon rettegek attól hogy netán a visszájára fordulnak a dolgok és csak hízok hízok és nem fog leállni...."
Pedig szükséged lenne 'hízásra', kellene az izomtömegeden és a testzsírodon is emelni, gondolom a testi egészség a célod.
(A pszichés egészség is elengedhetetlen mellette, szerintem pszichológus szakemberrel konzultálj, lehet találsz olyat aki étkezési zavarokra specializálódott.) - látom írtad, már kerestél pszichológust. Bölcs ötlet volt.
A tanácsom mint szakember (ettől még ne hidd el rögtön, mert senkinek semmit nem hiszünk el csak úgy elsőre, vallást inkább tartsuk meg a templomba) - paleózz. Egyél minőségi ételeket, csak tisztán, kevés szénhidráttal de 50-100g-ra hízás, izmosodás idejére simán beállhatsz. Kezdd el fokozatosan elérni a 2000 kcal-os bevitelt (számolgatásban úgyis otthon lehetsz), segíteni fog a kókuszzsír, emulgeált kókuszzsír fogyasztás (pl. tojástej, kókuszzsír majonéz).
És fogyassz minden nap húsféléket, ne a bolti adalékanyagos felvágottat, hanem friss húst vagy minőségi füstölt sonkát, kolbászt, szalonnát, halakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!