Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi van az anorexia miatt...

Mi van az anorexia miatt kórházba került betegeknek adott 'hízlaló' turmixban?

Figyelt kérdés

Én bár nem vagyok anorexiás, nagyon sovány vagyok. 168 cm és jelenleg 44kiló (20éves lány).

Sajnos sehogy sem bírok hízni :s Alapvetően sokat stresszelek, ezért is fogytam le 10kilót.

Voltam már orvosnál, erre a részre nem kell kitérni.

Valahol olvastam, hogy aki anorexiás, és kórházba kerül ezzel, kap fél liter turmixot ami egy jó nagy adag kalória bomba. (500-1000kcal talan) Arra gondoltam, hogy én is kipróbálnám ezt. Még ha nem is híznék, de legalább lenne bennem valami tápanyag meg nem lennék állandóan éhes. Viszont a tömör kajákat nagyon nagy kínnal eszem, és ritkán.

valami recept tehát? mit érdemes belerakni h azért iható is legyen?

20/L

2014. dec. 5. 18:58
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

nutridrink

amúgy meg állj neki sportolni, az a stresszen és a testtömegeden is segít + sportboltokban lehet venni energiaszeletet, fehérjeport

2014. dec. 5. 19:02
 2/16 Szintiszoli123 ***** válasza:

fehérje, CH, zsír, vitaminok. Könnyen emészthető formában. Leggyakrabb a Nutricia Nutridreink-je és a nemtomki Fresubin-ja. 200-400 Kcal a kiszereléstől függően. Nem kell neked ilyen. Nem csak akkor lehet enni, ha éhes vagy. Gyerünk sportolni! Attól nő az étvágy. Persze így majd a sporttal elégette kalóriákat is evéssel kell pótolnod, de legalább iszom (is) jön fel, nem valami más!

Neten keress rá: tömegnövelő étrend és edzés.

2014. dec. 5. 19:05
 3/16 anonim ***** válasza:
A gyógyszertárban kapható 200 ml-es kiszerelésben (dobozban) olyan készítmény, ami iható szívószállal is. Vaniliás, csokis és talán epres ízesítésben. Nagyjából 300 forint egy doboz, azt hiszem 12 db van egy csomagban. Hogy egyesével kapható-e, azt nem tudom. Ez az ital tartalmazza az alapvető élelmiszereknek megfelelő tápanyagot.
2014. dec. 5. 19:06
 4/16 A kérdező kommentje:
köszönöm. a sport nálam nem egy könnyű dolog a gerincem miatt. még tesiből is felmentett voltam. amit lehet mozgok..de olyan nagyon intenzìven nem megy
2014. dec. 5. 19:12
 5/16 anonim ***** válasza:

Fresubin a neve, én is azt iszom. Gyógyszertárban vény nélkül kiadják, 400 Ft körül van egy doboz, de csak 4-es pakkban árulják, tehát 1600 Ft-tal számolj. Csak onkológiai betegeknek lehet felírni vényre, kedvezményesen, így nekünk teljes áron kell vennünk.

Egy anorexiás lány

6/16 anonim ***** válasza:

Amit írtál utolsó, az a Nutridrink.

Állítólag a csokis nagyon rossz...

7/16 anonim ***** válasza:

Bocsi, a 3.-nak szólt.

Egyesével is lehet kapni.

2014. dec. 5. 19:13
 8/16 anonim ***** válasza:
Én súlyosan halmozottan sérült gyerekekkel foglalkozok és nekik szoktak nutridrinket adni,akik nagyon nehezen esznek,vagy kiegészítésképpen
2014. dec. 5. 22:06
 9/16 Szintiszoli123 ***** válasza:
MIért offoltok?
2014. dec. 6. 06:22
 10/16 A kérdező kommentje:

3 deci tej

1 deci habtejszín

2 banán

2 tojás

kakaópor/mogyorókrém

1 csomag vaniliacukor

ez kb hány kalória lenne? még rakjak bele valamit?

2014. dec. 6. 11:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!