Szerintetek sok/megfelelő ennyi étel 1 napra egy 15éves lánynak?
Ma pl. ezeket ettem:
R: 1 doboz kaukázusi kefir, 2szelet teljes kiörlésű toast kenyérrel, 2szelet csirkemell felvágottal, sok-sok uborkával
Suliban: 1 körte, 1pizzás csiga (jó nagy volt) aztán itthon 4óra fele ebéd: 1 tál (2merőkanál) krumplileves (volt benne mindenféle zöldség,krumpli,tészta,kolbász) +2db túrógombóc
Aztán 6-7-ig edzésem volt (kosár) és fél 8kor megettem 4szelet teljes kiörlésű toast kenyeret megintcsak csirkemell felvágottal és ubival
Szerintetek sokat eszek egy tinihez képest?? A reggelim/tízóraim/vacsim általában mindig ilyesmi (jó nyilván nem eszek minden nap pizzás csigát) az ebédem viszont nagyon változatos..eszek mindent..husokat,zöldségeket,főzelékeket,tésztákat...Heti 3x van 1 órás kosár eddzésem, emellett minden nap 20percet biciglizek közepestempóban. Kevesebbet kéne ennem? Csak mert egy csomóan akik velem egykorúak most kezdtek el hízni, és nem szeretnék én is hízni..
Én többet ettem a te korodban, és mégis nádszál vékony voltam.
Te sportolsz is, úgyhogy ez okés, csak a minőséggel vannak bajok, túl sok benne a kenyér, és kevés a zöldség/gyümölcs.
Szerintem nagyon nem megfelelő.
A kefir tejtermék, a tejfehérjék gyulladásfokozók, a tejtermékekben lévő növekedési faktorokra gyerekeknek sincs szükségük. Gyerekek is elhízhatnak, lehetne autoimmun betegségeik, lehetnek rákosak.
Toast kenyér az búza, a teljes kiőrlésű csak marketingduma. Semmi értékes tápanyag nincs benne, de keményítővel telíti az emésztőrendszered, ez tömény cukorként szívódik fel. Az elhízás és nagyon sok betegség alapja a keményítőevés / cukorevés. Azt még nem kötik az emberek orrára, hogy a búza méreganyagokat tartalmaz. Betegek az emberek? Alig találsz olyan beteget, aki nem eszik búzát vagy a krónikus betegsége ne múlna el a búzaevés abbahagyásával.
Csirkemell felvágottak általában műkaják. A csirkemellett (a húst) feldolgozzák, pépesítik, mesterséges adalékanyagokkal keverik és ilyen felvágottat csinálnak belőle. Csak ez már nem tiszta étel, hanem adalékozott vacak.
Az uborka tök jó :)
A pizzás csigád az búzalisztből van, erről már írtam.
A zöldséges levesek jók lennének, sajnos van egy rossz szokásunk, valamiért lisztet/tésztát teszünk bele. És csodálkozunk, ha megbetegszünk, elhízunk stb.
A túrógombóc sajnos tömény tejfehérje, az embernek nagyon kerülnie kellene más állatok tejét, tehát a túrót is.
Toast kenyérről már írtam, túléléshez jó, de idő kérdése ki mikor betegszik meg tőle.
Szerintem nem eszel sokat. Viszont minőségben nagyon rossz. Hiszen kenyér és tejtermékek helyett kellene olyan zöldségeket enned (mint az uborka), amikben vitaminok, hasznosítható ásványi anyagok vannak. És feldolgozott hústermékek helyett (adalékanyagos csirke sonka) minél tisztább húsfélét, adalékmentes kolbászt, sonkát, tojást.
Azért nem változatos az étrended, mert állandóan búzát eszel és tejterméket (kefir, túrósgombóc + toast kenyér, tészta, pizzás csiga, újra toast kenyér. Feltűnő, hogy mindig tej, mindig búza, holott ezeket alkalmanként sem kellene enni)
Húst és zöldséget nem sokat ettél, főzelék az is zöldség, de valószínűleg azzal is búzát ennél (liszt?)
Tészta, de az is búza, semmi előnyöd nem származik belőle.
Az jó, hogy sportolsz! :)
Akik veled egykorúak, azért kezdtek el hízni, mert eddig tartott a szerencséjük/egészségük. 15 év, ők is állandóan búzát esznek, tejtermékeket. Az egészség nem tart ki örökké, jó az, ha csak egy kis hízással jelez a szervezetetek, hogy valami nem oké. Más nem hízik el, csak rákos lesz és meghal, akár gyerek korban, akár 40-50 éves korban. Vagy infarktust kap.. vagy lehet számtalan kellemetlen betegség, ami egyszerűen azért tud kialakulni, mert tönkretesszük a szervezetünket a felsorolt 'élelmiszerekkel'.
Én ezeket elkerülném a helyedben.
Abban tévedsz, hogy "szerinted" szüksége van a szervezetednek tejre vagy búzára.
Valaki szerint meg cukorra van szüksége, valaki szerint alkoholra, valaki szerint drogra van szüksége..
De ez nem személyes vélemény és vallás kérdése. Cigire, alkoholra, tejre, búzára senkinek sincs szüksége.
Ne tévesszük össze, csecsemőknek EMBERI tejre szükségük van, az egészen más mint a tehéntej csecsemőkor után.
Tej és búza csak betegségeket okoz, mi lenne bennük amikre szükséged lehet? Akad bennük tápanyag, főleg a tejben. De közben mérgező is rád nézve.
A búza még inkább mérgező. Egy mesterséges, hatszoros genetikai állománnyal rendelkező növény, ami rengeteg szénhidrátot tartalmaz (így már eleve nem jó táplálékforrás, csak hízáshoz vezethet) ráadásul több méreganyaga is van, ami az emésztésünket gátolja, károsítja a bélfalunkat és a szervezetünket.
Apropó, gyilkos galócára sincsen szükségünk :)
A tej és a búza nem teszi változatosabbá a táplálékunkat, a különbözőféle zöldségek és különböző állatok húsa és belsőségeik tennék változatossá. A gabonák inkább egyhangúvá teszik, hiszen tápanyagszegények és rengeteg embernek kitöltik az étkezéseit. Amennyi babonát megeszik egy ember, annál kevesebb valódi, hasznos ételt tud enni.
És ezek miatt lesz előbb-utóbb szinte mindenki beteg, holott a betegségek többség elkerülhető lennéne! Csak egy nagyon apróság: senkinek sem kellene például elhíznia, ez nem halálos, de mégis mennyi embert érint már?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!