Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyi idő alatt halnék meg,...

Mennyi idő alatt halnék meg, ha csak szénhidrátot fogyasztanék?

Figyelt kérdés
Magyarul mennyre fontos a kiegyensúlyozott táplálkozás? Értem, hogy az alultápláltságtól legyengülsz, megbetegszel idővel, de ez mennyi idő kb? Mondjuk csak kiflit ennék mostantól, semmi mást.
2014. dec. 14. 13:00
 1/8 anonim ***** válasza:

Kiflitol nem halnal meg, hanem jo dagi lennel papr honap utan.

Probalj mast.

2014. dec. 14. 13:05
 2/8 anonim ***** válasza:
A fehér liszt elvenne minden táp és ásványi anyagot . Az idegrendszered is kimerülne , félelmek és lehangoltság lenne rajtad . Ezt nem lehet időben kifejezni , mert ösztönösen vegyesen étkeznél . Élő anyagok segítenek kizárólag az egészség megőrzésében .
2014. dec. 14. 13:10
 3/8 anonim ***** válasza:
egyentol fuggoen valtozik...honapok vagy akar evek is lehetnek...amugy ha kiflit eszel kover leszel s valoszinuleg abba fogsz belehalni...(nem lehet pontosan megmondani)
2014. dec. 14. 13:11
 4/8 anonim ***** válasza:

Kb. ugyan addig élnél mint ma az átlag emberek mondjuk Magyarországon.

Lennének betegségeid, amiket egyre több gyógyszerrel nyomnának el. De élnél.

Szénhidrátból számos anyag szintetizálható, kifliben pedig vannak hasznosítható fehérjék is.

Tehát semmi különös nem lenne. Ugyan úgy esélyed lenne elhízásra, cukorbetegségre és szív-érrendszeri betegségekre, mint az átlag embereknek. Esetleg picivel nagyobb kockázat lenne, mint másoknál.

Ugyanúgy tápanyaghiányos lennél (minőségi éhezés) mint az átlag emberek. Ebben sem lenne nagy különbség, esetleg téged jobban érintene.

2014. dec. 14. 13:29
 5/8 A kérdező kommentje:
Szóval akkor szinte mondhatni tök felesleges odafigyelni a táplálkozásra, az átlag 70 évet így is hoznám?
2014. dec. 14. 14:09
 6/8 anonim ***** válasza:

Nem. Az átlag 70 évet hoznád, mert viszonylag fejlett az egészségügy.

DE

- az egészségügy épül lefele, jelenleg az Alkotmányban.. khmm az Alaptörvényben nincs is benne, hogy az állam kötelezné magát az ellátásod biztosítására. Tehát ebben a rendszerben bíznál? Amúgy is aránylag ócska.

- életminőséged számít? Nem gondolom, hogy egészségesen élni egyenlő lenne a boldog élettel, de ha valaki 70 évig élne, az alatt például a krónikus betegségek sok gondot tudnak okozni, az biztos.

Neked kell mérlegelned, szerintem alapvető, hogy próbáljon az ember viszonylag jól enni, mozogni (ezek számomra ilyen természetes dolgok) és nem megbetegedni.

De van pl. aki mindezzel nem foglalkozik, és inkább drogozik, attól is boldog.. biztos más céljai vannak.

Ezt senki helyett nem tudom eldönteni, nekem van egy meglátásom amit el tudok mondani, illetve ismerek bizonyos betegségeket, amik erősen kötődnek a nem megfelelő táplálkozáshoz, és akik ezektől a betegségektől szenvednek utálni szokták a kórságaikat. De te tudod, hogy ezek mennyire zavarnak téged, az egyéni érzékenységedet is te tudod felmérni.

A táplálkozásnak kimondhatjuk, hogy alapvető szerepe van az egészségedben, vitalitásodban.

Bár a nem megfelelő táplálkozás nem feltétlen jár együtt rövid élettel, egy infarktus vagy rákbetegség mégis közbeszólhat mondjuk 70 éves kor előtt is.

2014. dec. 14. 14:17
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ :)

Speciel a mozgásszegény, önpusztító életvitel nekem szimpatikusabb, de ez már mindenki magánügye :)

Inkább azért született a kérdés, mert néha úgy érzem a sok egészségtudatos ember között, hogy másnapra meghalok, ha nem eszek napi 3 adag zöldséget, úgyhgy kíváncsi lettem, mi történne, ha tényleg teljesen rosszul táplálkoznék (nem idezsámítva a durvább dolgokat, mint az alkohol, cigi... stb.)

2014. dec. 14. 14:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Ne érezd úgy, hogy meghalsz.

Még az 'egészségesen' táplálkozók között is annyi tábor van, hogy mind nem lehet egyformán egészséges, úgyhogy.. ezzel túl sokat foglalkozni fölösleges.

Annyit érdemes foglalkozni vele, hogy az ember ne legyen betegebb mint szeretne.

2014. dec. 14. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!