Akik diétáznak/egészségesen táplálkoznak! Mit mikor esztek? Bűnöztök néha?
Nagyon kevés cukor, semmi csipsz, nassolás, általában kevés szénhidrát.
Lassú felszívódású szénhidrátokat egyél.
Teljes kiőrlésű tészta, pur-pur kenyér, rozscipó.
Sok zöldséget, rostos ételt.
Bátran egyél fehér húst, tojást, tejterméket.
A szokásos gyümölcsmennyiséget bátran eheted.
Heti egy nap "bűnözzél"! Ne higgye a tested, hogy nincs mit enned. Azért ésszel!
Nem kell sok, de rendszeres mozgás. Heti 3x fél óra minimum.
Sosem érdekel a napszak.
Szénhidrátot mindig keveset eszem, ennek zöme zöldség.
Többnyire éjfélkor veszem rá magam a tornára, szóval erről ennyit... Akkor már nem szoktam enni utána, de jó esetben korábban edzenék s akkor normálisan ennék utána, fehérjét és zsírt.
Nálam nincs olyan, hogy bűnözés, azt az élelmiszeripar csinálja sokszor.
Ha megeszem anyós remek almás sütijét, nem kompenzálom sehogy. Itthon megpróbálom megsaccolni a kalóriatartalmát (ismerem a receptet is), kijön 2000 kcal a sütire, ez meglep, de ha egy nap ilyen, hát legyen. Mivel ritkán van, szerintem nem befolyásol semmit.
De nem biztos, hogy jó példa vagyok a laza hedonista nem rohanós stílusommal.
A szénhidrátérzékenység egyébként reggel és délután gyenge, akkor nem célszerű túl sok (főleg gyors) szénhidrátot enni. Edzés után nem sokkal viszont akár gyors ch-t is tolhatsz, a glikogénraktárakat töltöd vele (de a gyümölcscukor erre nem jó. a gyümölcsökben változó arányban van fruktóz, glükóz s egyéb cukor)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!