A tészta vagy a kenyér az egészségtelenebb?
Melyikben van több adalékanyag?
Az adalékanyagok közül melyik káros és mennyire? Pékek?
A rizs,zab,köles,hajdina,árpa,rozs egészségesebb ezeknél?
Mert már van olyan ajánlás mely szerint mid kerülendő.
Szóval tészta vagy kenyér a jobb választás?
A kettő közti különbség elhanyagolható az én véleményem szerint.
Mindkettő üres kalória, szénhidrát dús étel.
Mértékletesen fogyasztva nem okoznak gondokat sokak szerint, mint ahogyan a mértékletesség szabálya mindenre vonatkoztatható annak, aki hisz benne.
Olyan kérdés, mint a " Melyik a jobb : csokoládé vagy a fagylalt ? " - Hát valószínűleg egyik sem egészségi szempontból, de az emberek többsége nem robot, ezért mindenkinek a szája ízére van bízva.
Adalékanyag természetesen a kenyérben jóval több van, ha a tésztában van egyáltalán.
A fehér kenyér és a búzalisztből készült tészta ugyanúgy meg van szabadítva minden, a gabonaszemben lévő hasznos alkotórésztől. De akkor ugyanez a "baj" a fehér rizzsel, hántolt kölessel, stb., hiszen az sem más, mint kb. üres kalória.
Idézőjelben a baj, mert mai tudásunk szerint a gabonarostok jósága már megkérdőjelezhető a bennük lévő fitátok miatt. Nem biztos, hogy nem járunk jobban, ha az energiát üres CH kalóriákkal és zsírokkal visszük be, a nyomelem, és ásványi anyag pedig jön a zöldségekből és gyümölcsökből, meg miegymásból.
Persze ez is csak elmélet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!