Egészségtelen a mikrósütő tetején tárolni a kenyeret, tésztaféléket, kekszet stb?
Akik azt állítják hogy egészségtelen a mikrohullámsütő valószínűleg fogalmuk sincs a működéséről, és buták mint a segg. Gondolom végzettségetek sem kapcsolódik hozzá, csak olvastatok valami szennylapon egy hülyeséget és rögtön elhiszitek. Nyugodtan tarthatod rajta nem lesz semmi bajod.
Rák és a mikró? Ezen már csak nevetni tudok :)
És hogy Mr. Mackey-t idézzem (a South Parkból): "a sugárzás rossz - értem?".
A mikrosütő által kibocsájtott mikrohullámú sugárzás 2450 MHz frekvenciájú. Nem UV-, nem röntgen-, nem kozmikus-/részecske-sugárzás. Nem ionizáló, nem DNS-romboló, nem (közvetlenül) rákkeltő.
A mikrosütő fémháza és ajtajának fémrácsa egy adott frekvenciára hangolt Faraday kalitkaként működik. Az ajtónyílás miatt nem tökéletesen szigetel, enged ki némi elektromágneses sugárzást, de azt is csak jóval egészségügyi határérték alatti mértékben, aminek az intenzitása a távolság négyzetével arányos mértékben csökken.
Működési elve, hogy az ételben levő vízmolekulákat mozgatja meg, a mozgás pedig hőt termel. A mindenféle női magazinokban/ezoterikus pletykalapokban elhangzottakkal ellentétben a vízmolekulában levő erős, kovalens kötéseket nem bontja szét, nem vízbontó berendeés ez. A vízmolekulák közötti gyenge hidrogénkötések szétszakadnak, de ez más főzési módszereknél is megtörténik.
A megmikrózott étel nem fog sugározni, nem fúziós rekator ez.
Kis olvasnivaló:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!