A paleo étrend szerint miért egészségtelen a krumpli, kukorica, méz, rizs, stb?
Az Andokban évezredek óta eszik a burgonyát, Amerika sokmás részén a kukoricát meg a tököt és nincs semmi bajuk tőle.
A mézet minden kultúra egészségesnek e gyógyhatásúnak véli.
Még a paradicsom is rossz.
Nem értem, hogy miért egészségtelen az ami a világ más részén nem betegíti meg az embereket?
Amikor a hírekben azt olvasni,az öreg indán fő tápláléka az Andokban a burgonya akkor az nálunk miért egészségtelen?
Indiaik és kínaiak élnek sokáig a rizsen.
Mi van az egészséges vegákkal,vegánokkal( Loma Lina)? Nem is arról van szó, hogy nem esznek húst vagy állati eredetűt, de sok olyat is fogyasztani ami a paleo szerint káros. Mégis egészségesek?
Annyira összezavarják az ember, hogy már nem tudj mit ehet!
Ezeket magas szénhidrát tartalmuk miatt veti el a paleolit étrend, valamint azért, mert nem lassan felhszívódó szénhidrátokat tartalmaznak.
A paradicsomot más miatt: már nem emlékszem pontosan, de valamit tartalmaz a nem teljesen megérett paradicsom, amire azt mondják, hogy nem egészséges, a teljesen érett paradicsommal elvileg nincs baja a paleo-nak, azt hiszem.
http:// www.tenyek-tevhitek.hu/a-rizs-burgonya-paradicsom-gyulladaskelto-hatasa-a-buzaeval-vetekszik.htm
A mezrol meg en szemely szerint ugy gondolom, hogy, ha nem kiloszamra esszuk nap mint nap, es nem vagyunk cukorbetegek, akkor siman belefer a paleoba. Fuszerkent, alkalmi edesitokent, gyogyhatasu szerkent.
Azt pedig azert erdekes csak igy kijelenteni a tavolbol, hogy valakinek valamitol semmi baja nincs. Honnan tudod biztosra? Amig nem paleoztam, addig en is sokaig buszkelkedtem, hogy mindent ehetek es semmi bajom nincs, meg hizni se hiztam. Aztan a testem kezdte egyre jobban meghazudtolni a szavaimat es visszavettem az arcombol. :) Meg atertekeltem az addigi nezeteimet.
Amit régen a paraszt megtermelt a kertjében, azokat eheted nyugodtan.. "nyugodtan" mer már közel se olyan bár.. de na.
Nem véletlen termesztették és ették azokat az ételeket...
és élt rajta többszáz generáció!
A paleó egy abszolút tudománytalan marhaság. A tények-tévhitek oldal pedig egy áltudományos oldal. Különösen rossznak tartom a nevét, lévén azt sugallja, hogy megbizonyosodhatunk róla, hogy mi a tény és mi a tévhit. Valójában ennek ellentéte az igaz. És van még jópár ilyen kamuoldal. Pl. az antalvali oldala(i) meg ezek:
A legtöbb ilyen extrém diéta nem egészséges az átlagembernek.
De majd néhány elvakult diétahívő jól lepontoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!