Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért puffadok fel szinte...

Miért puffadok fel szinte minden tésztától? Részletek lent

Figyelt kérdés

Tartottam egy hosszabb diétát, és száműztem kb minden tésztafélét az étrendemből. 3 hónap alatt leadtam 10 kilót, gondoltam hosszú idő óta eszek pizzát (előtte minden héten ettem)

Ami történt: felpuffadtam, és utána meg hasmenésem lett. Másnap ettem kenyeret (ezt szintúgy száműztem) és a tünetek ugyan ez. Most akkor mi van? Előtte semmilyen ételre nem voltam allergiás, de most ez a diéta így megdöntötte a szervezetem?



2014. jún. 10. 09:02
 1/10 anonim ***** válasza:
84%
vagy elõtte is érzékeny voltál rá, csak olyan romokban volt a szervezeted, hogy képtelen volt normálisan reagálni...
2014. jún. 10. 09:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Lisztérzékenység?
2014. jún. 10. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

Ember! Tésztán nőttem fel, és csak egy csúnya szakítás után szedtem fel majdnem 20 kilót, előtte a súlyommal nem volt semmi gond! Jó, 4-5 kg felesleg volt, de ennyi.

A korom 29/F, ha ez lényeges.

2014. jún. 10. 09:16
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
És akkor mi van, ha tésztán nőttél fel? Allergiák és mindenféle nyavalya bármikor kijöhet az emberen, még ötvenévesen is.
2014. jún. 10. 09:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Szakítás? 20 kilós hízás? Haver te tönkrementél a szakításban... Én is így lettem allergiás, előtte semmi bajom nem volt.
2014. jún. 10. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Leszoktál róla és most nem tud vele mit kezdeni a szervezeted. Nem baj, ha fáj/puffaszt, ne edd, ilyen egyszerű.


Én is nagyon kevés kenyeret és tésztafélét eszek - kb. semmit -, mert fáj tőle a gyomrom.

2014. jún. 10. 16:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 Julie S ***** válasza:

Na es, ha tesztan nottel fel?! Kepzeld en is rengeteget ettem, aztan 25 evesen csak rajottem, hogy nem birja mar a szervezetem a glutent. Pedig en nem is tartottam addig szunetet a kenyer es teszta zabalasban.


Amugy az a helyzet, hogy a belbakterium osszetel is valtozik a taplalkozasi szokasokkal. Es nem feltetlenul az a jo baciflora, ami gabonaeves mellett tanyazik az emberben. De ha mindenaron tesztaevo akarsz maradni, akkor probalj probiotikumot szedni, hatha segit. De oszinten szolva, jobban jarnal, ha nem eroltetned a dolgot.

2014. jún. 10. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 Mi közöd Tőle ***** válasza:

Glutén érzékenység rulez. Manapság én is ha eszek valami tésztásat, kenyereset, elég brutálisan érzem magam tőle. Mintha éppen megszülni készülnék, akkora lesz a hasam, legalábbis úgy érzem. Gázosodom, de kegyetlenül. Előfordul, hogy a hasam is elkezd menni.


De nembaj, együk az egészséges gabonákat. A táplálkozás 50%ának ebből kell állni! Igyál még jó sok tejet, lehetőleg 2 liter naponta. Mert az az egészséges. Aztán szedj be napi két marék gyógyszert, hogy fenntartsd az egészséged és termelj elég profitot a fiúknak.

2014. jún. 11. 10:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
73%
A tészta szar kaja. Pont annyira amennyire a szervezeted produkálja a tüneteket. Nem kell ilyesmit enned. Itt visszakanyarodok a válaszra, a hiba nem benned van. A liszt egyszerűen alkalmatlan emberi fogyasztásra.
2014. jún. 15. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
Mint az emberek többsége, érzékeny vagy a gluténre.
2014. jún. 15. 20:32
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!