Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen diétát/étrendet javasol...

Milyen diétát/étrendet javasoltok?

Figyelt kérdés

Az anyukám fogyni szeretne, de sosem jut el odáig, mert azt mondja, hogy olyan sok finomság van, és ő ezekről nem akar/tud lemondani. Viszont így meg el fog hízni, mert irodai munkát végez, és nem mozog mellette. Itt a kérdés: milyen étrendet ajánlanátok, ami lehetőleg változatos, finom, egészséges, és viszonylag olcsó? Az is nagy segítség lenne, ha étrendet/ diétát nem tudtok, ha ételeket írnátok, hogy mi az, amit nagyon kerülni kéne, és mikből kellene többet ennie (nagyon jó lenne, ha esetleg azt is leírnátok, mennyi kcal, és mi van benne)

Előre is köszönök minden választ!! :)

2014. aug. 5. 18:28
 1/8 anonim ***** válasza:

A húst kerülje. Ízületi problémái lesznek tőle. Legalább is így tudom. De ha nem akarja elhagyni ott a csirkehús, ez belefér. Zöldség, gyümölcs teljes mértékben kerüljön az étrendbe. Tízórainak vagy uzsonnának esetleg nasinak gyümölcs. Reggeli kiadós legyen, vitaminokban és rostban gazdag (Kollath féle reggeli). Továbbá napi 2,5-3 l vizet igyon meg. Sok magvat fogyasszon.

Lefekvés előtt min. 2 órával ne egyen.

bónusz tanács: mobil ne legyen ágyközelben éjjel.

2014. aug. 5. 18:40
 2/8 anonim ***** válasza:

1. vagyok. Még annyit:

- csalántea méregtelenítésre (csak 3 hétig iható 1 huzamban, napi 2dl elég)

-1 ek almaecet feloldva 2 dl vízben éhgyomorra (hallottam olyat is aki szidta, de volt aki támogatta)

Mit kerüljön?

Cukros italokat,konzerveket,chipset,energiaitalt,édességeket.

2014. aug. 5. 18:46
 3/8 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2014. aug. 5. 20:17
 4/8 Szintiszoli123 ***** válasza:

Kedves #1!

"A húst kerülje. Ízületi problémái lesznek tőle. Legalább is így tudom." - Legalább próbáld ki, mielőtt ilyeneket írsz. Rá fogsz jönni, hogy rosszul tudod.

2014. aug. 5. 21:27
 5/8 anonim ***** válasza:

Ha nem akar totál más étrendre átállni, akkor:

- egyen több zöldséget-gyümölcsöt, rizst, krumplit

- sok húst

- kerülje a tésztát, édességet

- cukros lötyik felejtős

- inni mentes tea, víz, ízesített víz

Kezdjen el mozogni - úszás, séta, torna, bringa... tök mindegy, csak mozgás. Nyilván nem testépítő akar lenni ennyi idősen.

Az pedig, hogy nem akar lemondani a finomságokról, nem kell, csak csökkentse mondjuk heti 1-2 alkalomra.

Én is lefogytam 10 kilót, ugyanazokat ettem (otthon nem volt alkalmam spec. diétára), csak kevesebbet és mozogtam mellette napi 1-1,5 órát (mikor mihez volt kedvem).

2014. aug. 6. 17:39
 6/8 A kérdező kommentje:
#5: Köszönöm szépen! Majd ráveszem, hogy felülésezzen velem! :D
2014. aug. 7. 11:17
 7/8 Szintiszoli123 ***** válasza:
Felülésezni? Az jó a hasat erősíteni és segít abban is, hogy ne fájjon anyukád dereka (főleg, ha a felülést elfelejtitek és helyette hasprést csináltok inkább), de mivel fogja előmozdítani a fogyását?
2014. aug. 7. 11:26
 8/8 A kérdező kommentje:
Hát, most nővéremmel elkezdtünk figyelni rá, hogy kevés kenyeret egyen, kevesebb édességet, inkább több gyümölcsöt mint pl. almát és dinnyét. Ha kenyeret eszik, akkor is legtöbbször pirítós formájában, mert máshogy nem engedjük, és most a felülésre, mozgásra próbálom rávenni.
2014. aug. 7. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!