Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miért küzd olyan sok anorexiás...

Miért küzd olyan sok anorexiás alvatlanságban?

Figyelt kérdés

2014. júl. 26. 19:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

agyon sok mentális betegség kihat az alvásra, a depresszió és a kényszerbetegség (anorexiásoknál mindkettő jellemző halmozott hátrányként) pl. okozhatnak alvászavart.

A normális alvás-ébrenlét ciklushoz, pihenéshez normális étkezésre is szükség van, az anorexiás szervezete kimerült, éhezik, stresszes, vitaminhiányos, nemigen fog minőségi alvás összejönni így.

2014. júl. 26. 19:52
 2/6 anonim ***** válasza:
Fáj nekik az oldaltfekvés,ahogy a térdeik egymáshoz érnek. (egy volt anorexiás)
2014. júl. 26. 20:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem csak oldalt lehet aludni, kedves 2. :D

Amúgy én anorexiásként sokkal többet aludtam, mert totál ki voltam merülve.

2014. júl. 28. 21:34
 4/6 anonim ***** válasza:
Eleinte én is,de aztán fájdalmas lett ahogy feküdtem,mert minden csontom kiállt és szúrta a bőrömet. Első voltam.
2014. júl. 29. 05:56
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Saját tapasztalataimból kiindulva:

-Nehéz elaludni, amikor olyan éhes vagy, hogy nem tudod beazonosítani konkrétan mid fáj a gyomrod tájékán (nekem olyankor minden szokott: has, hát)

-Túl alacsony vérnyomás, pulzus is lehet az oka.

-Rémálmok.

(Én mondjuk 15 körüli bmi-vel elég sokat aludtam. Min.12 órát kellett ahhoz, hogy ne essek össze napközben.)

2014. aug. 1. 17:10
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Eleinte azért, amiért az egészséges emberek sem tudnak aludni, ha éhesek, tehát az éhség miatt.

Aztán jön a bűntudat (mit ettem, mit nem ettem, mit nem kellett volna ennem), a kattogás (mi hány kcal volt), számolgatás, tervezgetés, stressz, szorongás (mi lesz holnap, mit (ne) egyek, hogy tudom elkerülni majd, hogy ennem kelljen). Egész nap,így egész éjszaka ezen kattog az agyad.

Aztán igen, fáj minden, az ülés, a fekvés, szúrnak a csontjaid, ha oldalt fekszel szúrnak a térdkalácsaid, ha hason fekszel a csípőcsontod, ha háton, a gerinced, seggcsontod...nem jó sehogy. Nekem ki is fekélyesedett a derekam ahol a csontom átszúrta a bőrömet, és felfekvéseim keletkeztek. Mondjuk mivel én már felülni sem bírtam, 10-es BMI-vel. Ennek már több éve, de a sebhelyek a hátamon a mai napig megmaradtak.

2014. aug. 1. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!