Cukorbetegek fogyaszthatnak görögdinnyét?
Köszönöm a válaszokat.
Igazából én is csak félig-meddig vagyok érintett, mert a Nagymamám által hajlamos vagyok a cukorbetegségre, de nem vagyok az. Orvos mondta, hogy ne nagyon egyek/igyak rendes cukortartalmú ételeket/italokat.
Megelőzheted a kialakulását, ha rendszeresen mozogsz, áthangolod az étkezési szokásaidat. Cukros üdítők teljesen kilőve, alkohol csak visszafogottan.
Sok zöldséget, azon belül is sok zöld zöldséget egyél. Kerüld, ha kín nélkül le tudsz mondani a fehér lisztből készült pékárukról, akkor ezt tedd meg. Teljes kiőrlésű lisztből készült pékáru mehet, de abból sem szabad dőzsölni. Ha szereted a halat, akkor a húsfélékben ez legyen a főszereplő.
Ne vegyél semmi diabetikus cuccot. Semmire sem jó. Jó minőségű, legalább 70%-os csoki fogyasztható.
A legfontosabb az, hogy mindezt úgy csináld, hogy semmi kényszert ne érezz. Tilos diétázni! A diétát kényszernek éli meg az ember, s hamar kudarchoz vezet.
De ha szívesen eszed azokat, ami jó, akkor könnyen fogod venni az akadályt.
Szia. Én már kb. 40 éve vagyok cukorbeteg, és ha lehet mindig eszek görögdinnyét, és nem számolgatom a napi limitbe ha kell akkor megeszek akár 3-4 szeletet is belőle. A dinnye 80%-a víz amúgy is eltávozik a szervezetből.
A Glikémiás indexe nem túl magas és ha utána még mozogsz is akkor szinte semmi vc emelő hatása nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!