Zsámboki Orsolya kérdése:
A tejallergiások melyik sajtfélét fogyaszthatnak?
Figyelt kérdés
A kislányom tejfehérje- és laktózérzékeny! Eddig úgy tudtam a csízió sajtot tejérzékenyek is fogyaszthatják, de mint kiderült mégsem!2012. okt. 31. 17:43
1/9 anonim válasza:
Ha tehéntejfehérje érzékeny akkor egyiket sem.
Lactoz mentes tejtermékek vannak már, de fehérje mentest nem tudok.Az már nem tejből van akkor.
2/9 anonim válasza:
Laktózérzékenyek kemény sajtot ehetnek. Nem tudom a tejfehérjére mi vonatkozik, nem mondta el a gasztroenterológus?
3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
Esetleg tudtok mondani nekem olyan laktóz- és tejfehérjementes felvágottakat, amit a kislányom is megehet!
2012. nov. 1. 08:10
4/9 A kérdező kommentje:
Lenne még1 kérdésem!
A kislányom (16 hónapos) egyre nehezebben fogadja el a tápszert, pedig napi min. 4dl-t kellene meginnia, elfogyasztania!Az lenne a kérdésem, hogy ha kakaóport tennék bele, akkor melyik fajtát javasoljátok tejfehérje- és laktózérzékenyeknek? A Nesquik összetevőiben nem sorolnak fel tejszármazékot, viszont odaírják hogy nyomokban tartalmazhat!
2012. nov. 1. 14:40
5/9 goolky válasza:
Laktózérzékenyek bizonyos kemény sajtok fogyaszthatóak, pl az ementáli típusúak. Tejfehérjével nem tudom mi a helyzet, az nem érint. Viszont azt tudom, hogy a gyártók egyre jobban állnak rá a laktózmentes termékekre, mert nagyon sokan szenvedünk ebben a betegségben. Itt van pl a Mizo laktózmentes kakaója: [link] , kislányod biztos szeretné :-)
6/9 A kérdező kommentje:
Szia! Sajnos a kislányom nem csak laktózérzékeny, hanem tejfehérje allergiás is!Azért is szerettem volna tudni, hogy 100%-ban növényi eredetű sajt létezik-e, amit a lányom is megehet!
2012. nov. 30. 13:37
7/9 anonim válasza:
Tofu....bár a sajtra nem hasonlít, de valami hasonlót kisikeríthetsz belôle. Izesítve még akár túróhelyettesítônek is beválhat.
9/9 anonim válasza:
Igen, én is az vagyok, évekig nem tudtam, mitől van 2 naponta hasmenésem. Viszont a kemény sajtoktól, trapista stb. semmi bajom, így ezeket simán eszem. Bár csecsemőként is az voltam, kiütéseim voltak még az anyatejtől is, bár azt mondják, ezt ki lehet nőni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!