Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Lányom (14) mindig csak hal...

Lányom (14) mindig csak hal konzervet eszik. Lesz tőle valami baja?

Figyelt kérdés
Eszik melléje zöldségeket és kiflit is. De a reggeli és vacsora konzervből áll.
2014. júl. 12. 09:37
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Megjegyzem még, hogy ő választja ki, lenne más lehetősége is.
2014. júl. 12. 09:38
 2/14 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi. A hal nagyon egészséges.A kifliben meg a zöldségben meg megvan, ami nincs a halban(szénhidrát... stb.)
2014. júl. 12. 09:41
 3/14 anonim ***** válasza:
Ekkora mennyiségben nem szabad. Bizonyos halakban igen nagy a higany- és egyéb nehézfém-tartalom, a tengerek szennyezettsége miatt. Tonhalat például (halászati helytől is függően!) maximum egy héten egyszer ajánlanak, és a többi hallal se jobb a helyzet. Ezen felül a hal valóban nagyon egészséges, de a nehézfémtartalom nem elhanyagolható dolog, mert nem ürül ki a szervezetből, felhalmozódik. Kérdező, semmiképp ne engedd a lányodnak, hogy ennyit egyen! Találjatok mást, amit szeret!
2014. júl. 12. 09:44
 4/14 anonim ***** válasza:

Itt van két rendkívül korrekt cikk:

[link]

[link]

2014. júl. 12. 09:47
 5/14 anonim válasza:
Hát akkor valószínűleg nem , de figyelj oda , hogy az egyéb szükséges tápanyagok se maradjanak ki. Ha nagyon keveset eszik másból akkor szedjen táplálékkiegészítőt :) de egyébként nagyon egészséges a hal
2014. júl. 12. 09:47
 6/14 A kérdező kommentje:
Ez a halfajta spratus spratus amit a balti tengerből halásznak és van benne omega3 is. Amúgy a King Oscar a márkája.
2014. júl. 12. 09:51
 7/14 anonim ***** válasza:
Sprotni? Az asszem heringféle. Viszonylag alacsony kockázatú kell hogy legyen (de ennyi még így is nagyon soknak tűnik a számomra).
2014. júl. 12. 09:57
 8/14 A kérdező kommentje:
Akkor csökkentem heti 2x. Valami jó ötlet mit adhatok neki, hogy változatos legyen de egészséges? Mert például olvastam azt a burgonyáról szóló cikket ( sokszinuvidek.hu), hogy ha a főző krumplit sütöd akkor mérgező. Egyszerűen nem tudom, hogy mit adjak neki. Nekem még anno középsuliba mondta a tanár, hogy a konzervhal nagyon egészséges.
2014. júl. 12. 10:00
 9/14 anonim ***** válasza:

Az a főző krumplit sütöd és mérgező viszont hülyeség. :)

A hal tényleg egészséges önmagában. Az változott, hogy az utóbbi években borzasztó nagy méreteket öltött a tengerek szennyezése, onnan kerülnek oda a nehézfémek. Még cikket is tudok mutatni neked (tudományosat, angolul, pont ma találtam ennek a gyakoris kérdésnek a kapcsán), rendszeresen szokták kutatók mérni azt, hogy a halak húsában mennyi a higany meg a kadmium, és az utóbbi 1-2 évtizedben nagyon erősen növekedett a mennyiség.

Tehát ez viszonylag új fejlemény. A tanárod jól tanított, csak nagyot változott a világ sajna elég rövid idő alatt. :(

Nem kell tőle nagyon félni, de ésszel kell halat enni is.

Ez a heti kettő jónak tűnik szerintem.

Reggelinek: ham and eggs, tojás? müzli? lekvár, méz? felvágott? Még akár valami házi is szóba jöhet. Péksüti? Sajna én se vagyok nagyon változatos a reggelimmel, csak ennyi jut eszembe... :S

2014. júl. 12. 10:53
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszi ezek mind jó ötletek. Tudtok valami oldal ajánlani esetleg ami nem hülyeségeket ír ha tényekkel van alá támasztva?
2014. júl. 12. 11:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!