Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Miket egyen lányom? Vérszegény...

Miket egyen lányom? Vérszegény s mitől lehet?

Figyelt kérdés
Rendesen evett mindig pàr hete étvágytalan fejfàjos s nagyon sápadt.Mindent evett rendesen. 14 éves 156cm és 48kg
2013. febr. 25. 16:29
 1/8 anonim válasza:
szerintem elképzelhető, hogy vérszegénység. nem tudom voltatok e orvosnál, de az mondhatna biztosat. esetleg felírna neki pár vitamint, vasat. egyébként mindenféle májban rengeteg vas van, gomba, spenót, sóska, ezek biztos nem ártanak :)
2013. febr. 25. 16:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Sok más oka is lehet, nem ártana egy kivizsgálás.. Akár pszichés alapon is jelentkezhetnek ilyen tünetek, de először mindenképpen ki kell zárni a fizikai okot.
2013. febr. 25. 16:41
 3/8 A kérdező kommentje:
Körülbelül két hónapja vashiányos volt. De nem nagy mennyiségbe. Evett rendesen pár hete nagyon fehér s alig eszik ha sokat áll szédül s ha hirtelen föláll akkor is.
2013. febr. 25. 17:06
 4/8 anonim válasza:
nálam ez akkor szokott lenni ha keveset iszok eszek egy nap. tényleg sok oka lehet, az ilyennel vigyázni kell, mindenképp menjetek el orvoshoz.
2013. febr. 25. 17:10
 5/8 A kérdező kommentje:
Nála már a reggel így kezdődik.már beutalót kértűnk
2013. febr. 25. 17:21
 6/8 anonim ***** válasza:

szia!

Én voltam vérszegény, ami segített, az a vastabletta mellett a máj, sóska, gránátalma, cékla.

A vérképző piros tablettától még betegebb lettem, úgyhogy azt nem szedtem be.

Még annyi, hogy az állati eredetű vas jobban felszívódik, mint a növényi, pl máj.

2013. febr. 25. 17:32
 7/8 anonim ***** válasza:
És nagyon sokat kell inni, nekem azt mondta a doki, hogy abból lesz a vér, igyak sokat egy nap.
2013. febr. 25. 17:33
 8/8 A kérdező kommentje:
Az a baj májat egyáltalan nem esziik.:s
2013. febr. 25. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!