Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ez túl sok cukor egy napra?...

Ez túl sok cukor egy napra? Lehet valami bajom belőle?

Figyelt kérdés

Naponta megeszek egy tábla csokit, 1-2 szelet kenyeret, néha fagyit, és cukros gyümölcsleveket is iszok. A többi amit eszek az tojás, tészta, hús, néha rizs, gyümölcsök, paprika. 19 éves lány vagyok, hónapok, sőt évek óta így eszek, és egy dkg zsír sincs rajtam, tudom, hogy ez egészségtelen, de nagyon túlzásba viszem szerintetek?

Ma például megettem egy tábla csokit, egy tányér tarhonyát, sütit, és még szerintem most fogok megenni egy joghurtot, de már lelkiismeret furdalásom van miatta, mindig csak ekörül forognak a gondolataim, hogy túl sokat eszek, mégsem bírok leállni. Egyrészről sokszor vagyok éhes, másrészről meg imádom az ízeket. Mostanában elkezdtem több vizet inni, hogy egészségesebb legyek, azóta még többet eszek mint eddig, hiába zabálom tele magam üresnek érzem a hasam. Tudom, hogy az édesség éhségérzetet kelt, de akkor is zabálok, ha például ebéd után vagyok, és főtt ételt ettem, szóval nem csak a csokik után vagyok extra éhes. Gondolkodtam már azon, hogy az édességgel leállok, de nem tudom, sikerülne-e, és az a baj, hogy itthon csak főtt étel van, meg édesség. Régen az edzésre fogtam az egészet, aerobikoztam, utána saját testsúllyal edzettem, de abbahagytam, és ugyanúgy zabálok.

2014. júl. 10. 16:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Ez nem zabálás. főleg, hogy nem is hízol. Ha mindig úgy akarnánk enni, ahogy állítólag egészséges, akkor évente változtathatnánk az étrendünkön.
2014. júl. 10. 16:25
 2/8 A kérdező kommentje:
De attól, hogy nem hízok, még a cukor ott van a szervezetemben, nem?
2014. júl. 10. 16:28
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha sokat eszel és nem hízol tőle, szerencsés vagy örülj neki :) a sok cukor viszont jól látod tényleg nem egészséges, egyél helyettük zöldséget , gyümölcsöt, salátákat azzal nem ártasz, sőt! :)
2014. júl. 10. 16:40
 4/8 anonim ***** válasza:
attól, hogy nem hízol cukorbeteg még lehetsz.. és ha olyan kaját eszel, ami tele van szénhidráttal (tészta) attól még, hogy nem kimondottan édesség, még lehetsz tőle éhes 2 óra múlva
2014. júl. 10. 16:44
 5/8 anonim ***** válasza:

Hali!

Az alapkérdésre válaszolva: igen, túl sok. Már önmagában a napi 1 tábla csoki is eléggé ejnye-bejnye, de a többivel együtt horribile dictum..... És ezt nem azért írom mert irigy vagyok, hanem mert tudom, mit tesz az ilyen mértékű evés az emberekkel. Ne aggódj, amiatt hogy most nem hízol: ami késik nem múlik. Ha nem most látja kárát az egészséged ennek az egésznek, akkor majd később.

Ha szeretnéd ezt megelőzni az első lépés, hogy kieszközölsz a házi orvosnál egy teljes labort. Az szépen meg fogja mutatni, hogy is viszonyul az anyagcseréd ehhez az étrendhez. Ha nincs probléma, akkor megúsztad a baba vállalásig az étrendmódosítást.

Ha egészen őszinte akarok azonban lenni: ez a séma amit leírsz, azt engedi láttatni így kívülről, hogy lelki gyökere van ennek, amit valahogy sürgősen kezelni kellene.

Ha van bármi további kérdésed esetleg, akkor írj privit :)

2014. júl. 10. 16:56
 6/8 anonim ***** válasza:

Igen túl sok a cukor. Cukorra alapból sincs semmi szükséged.

Csokiból, fagyiból lehet cukormenteset kapni. Gyümölcsléből a frissen facsartat válasszad. Joghurtból is lehet kapni cukormenteset, de a legjobb, ha natúr joghurba keversz egy kis gyümölcsöt, vagy lekvárt.

2014. júl. 10. 17:05
 7/8 anonim ***** válasza:

nagyon sok. egy dolog az édesség, de a szénhidrátból a szervezeted cukrot állít elő. próbáld meg egy nap számolni, hogy mennyi szénhidrátot eszel meg. amúgy én is hasonlóképpen ettem, állandóan éhes voltam, mint, te. most itt vagyok 19 évesen 1-es típusú cukorbetegként és lisztérzékenyként... csak mondok egy példát: egy tábla milka csokiban majdnem 60 gramm szénhidrát van. na, nekem egy ebédre kell 60 gramm sznhidrátot elfogyasztanom... a szervezetünk nem szokott hozzá a cukorhoz és az ennyire túlfinmított dolgokhoz (liszt), károsak számára. nem megijeszteni akarlak, csak kicsit tudatsabban táplálkozz

L19

2014. júl. 10. 20:38
 8/8 anonim ***** válasza:
Nagyon sok cukor, és szénhidrát. Lehet, hogy most még nem hízol, de később nem árt majd odafigyelni, mit eszel. Észrevétlenül fognak a fél kilók felkúszni évek alatt. Csak idejében megálljt kell parancsolni majd magadnak, és nem fogsz elhízni. De ha egy nap alatt csak ennyit eszel, az nem sok.
2014. júl. 11. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!