A vizeletemben magas a baktérium szám, genny is van benne és még cukor is. Mitől lehet ez? Baj lehet belőle?
"36 hetes vagy nem hiszem, hogy most már olyan nagy problémát tudna okozni a babádnál a magas cukor és a fertőzés"
Hát nagyon tévedsz sajnos! Ha a vizeletben cukor jelenik meg, az nagyon magas vércukrot jelent, amit már lehet, hogy inzulinozni kell a terhesség alatt. Ellenkező esetben a babának még most is lehet baja, pl szülés után drasztikusan leesik a cukra..
Párom cukorbeteg. És jelenleg én is terhes vagyok. Nekem már 6,5-nél is előfordult, hogy cukor volt a vizeletemben. Nem feltétlen kell ennyire magasnak legyen a cukra. ;)
Egy 36 hetes magzat pedig lassan megszületőben van. Akkor lehet ennyire drasztikus dolgokat mondani a kérdezőnek, ha tisztában lennénk a vércukor szintjével. De nem vagyunk és én pedig találgatni nem szeretek. Az tény, hogy a cukor nem tesz jót. De 1-2 hónap alatt senki nem lesz cukorbeteg. És ha elkezd majd szoptatni, normalizálódni fog a baba vércukor szintje is. Majd az orvos megmondja mit tegyen vagy ez mennyire fog neki bajt jelenteni. Amúgy is, a legtöbb kismamánál előfordul a magasabb vércukor szint a vérben. Akkor minden baba szenvedni fog amikor megszületik? Előfordulhat igen, de nem biztos. Most megtörtént ez a dolog, figyeljen oda az étkezésre, a cukorfogyasztásra és hiszem, hogy rendbe fog jönni. Nálunk legalább is havonta nézik a cukrot a vizeletben és ha jól számolom 12 hete kb 3 hónapja mértek nála vércukrot. Abból azért lehet következtetni mennyire magas a cukra. De ezt csak a kérdező tudhatja mi nem. Egy 6,5-ös esetleg 7-es vércukornál még senki babájának nem lesz semmi baja. 7,9-es cukornál kezdik csak el gyógyszerrel kezelni, előtte diétára fogják. Elmegy orvoshoz és választ fog kapni, addig pedig vigyázzon magára. :)
Utsó, az esetek többségében pedig a 10 fölötti értéknél (ez az ún. veseküszöb) jelenik meg a cukor a vizeletben. Szerintem, miután semmit nem tudunk a kérdezőről, (vizsgálatok, cukorterhelés stb), legjobb, ha elküldjük orvoshoz mielőbb. A szülés után, ha a mamának magas volt a cukra, akkor a bab cukra hirtelen leesik, kómába eshet. Természetesen ezt a kórházban nem hagyják és adnak glükóz infúziót ennek kivédésére. A szoptatás ebben az esetben NEM elég.
A húgyuti fertőzésre antibiotikumot adnak, ami szintén fontos.
Orvos!
A párod nem terhes! A terhességi cukorbetegség és a 2-es típusú ég és föld! Inkább kérlek ne adj tanácsot, ha nem tudsz valamit. Terhesség alatt tilos a gyógyszeres kezelés, csak inzulin adható, ha kell. Elvileg a 26. héten kötelező a cukorterhelés, ha az negatív, akkor nagyon ritka, hogy valaki később legyen cukros.
Lehet még mérési hiba is a dologban, ezért kell mihamarabb kontroll.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!