Milyen az eritrit édessége a cukorhoz képest, mennyit kell belőle használni cukor helyett?
Figyelt kérdés
Mármint azt szeretném megtudni, hogyha a sütijeimben amit készítek eritrittel édesítenék cukor helyett(mert nem szeretnék már cukrot fogyasztani) pl ahova az van írva hogy 10dkg cukor, akkor az mennyi eritritnek felel meg? mennyit használjak abból?2014. márc. 29. 15:31
1/7 anonim válasza:
A cukornak az állaga is fontos a süteményekben! De a szervezetednek is szüksége van a cukorra! Nem az ellenzőkre kell hallgatni, és akkor bánni meg, amikor már hiánybetegségeid lesznek!
2/7 anonim válasza:
Ugyanannyit, de inkább a xilitet ajánlom, az eritritnek sütikben van egy kis mellékíze.
3/7 anonim válasza:
A cukorra meg egyáltalán nincs szüksége a szervezetnek, szénhidrátra van, de nem cukorból. Mi már úgy egy éve xilittel sütünk, semmi gond nincs vele. Egy csomó receptbe amúgy is kevesebbet teszek mint amit a recept ír, mert a legtöbb nekem túl édes. Pl a Sport szeletbe egyáltalán nem teszek semmilyen édesítőt/cukrot, mert a darált keksz eleve édes. Egyedül anyósom tette szóvá, senki más.
4/7 anonim válasza:
A szervezetnek nincs szüksége finomított, agyon-feldolgozott fehércukorra. Méregnek is lehetne nevezni. Cukrot vihetünk be a szervezetünkbe gyümölcsökkel. Épp elég. Süteménybe én is a xilitet ajánlom.
5/7 A kérdező kommentje:
a xilittől nekem sajnos fájt a hasam, ezért probálkozok eritrittel:)
2014. márc. 30. 23:28
6/7 anonim válasza:
Anyukám pont tegnap csinált eritrittel sütit, ő is már egy ideje kísérletezget vele, szerinte kevesebb is elég belőle mint a cukorból és akkor nincs mellékíze sem (fele mennyiséget tett bele és kicsit több mézet). Ha nyersen megkóstolod és elég édes akkor kisütve is jó lesz.
7/7 anonim válasza:
130 g eritrit estén érjük el a 100 g cukornak megfelelő édesítőerőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!