Ha valakinek leesik a vércukorszintje, és rendelkezésünkre áll közönséges kristálycukor, kb. mennyit adjunk belőle?
Figyelt kérdés
2014. márc. 31. 22:03
1/9 anonim válasza:
Egy kiskanálnyit, és azonnal orvos.
2/9 anonim válasza:
Dehogy kell azonnal orvos... szép is lenne.
Gondolom cukorbeteg az illető, akkor ő meg tudja, hogy menyi kell.
3/9 anonim válasza:
Minimális mennyiség is elég, egy kanál bőven sok. Utána viszont mérni kell fél óra múlva, mennyire szökött fel, mert egy cukorbeteg embernél egy kanál cukor igencsak megemeli a cukrot.
4/9 anonim válasza:
Kiváncsi vagyok itt hányan cukorbetegek :) minden cukorbetegnél egyéni, hogy mennyi kell, hypoglikémia súlyosságától is függ.
5/9 anonim válasza:
Annyit,hogy jobban legyen (nekem is gyakran leesik a vércukorszintem) viszont minél hamarabb egyen szénhidrátot,mert a cukortól felemelkedik a vércukorszint, de nemsokkal később megint le fog esni ha nem eszik valamit az illető!
6/9 B.Ági válasza:
Ha valakinek nagyon leesik a cukra, akkor azért ajánlják gyorsan egy kis cukor fogyasztását, mert ez hamar megemeli a cukrot és visszaviszi a normális szintre.Ez olyan mint egy életmentő gyorssegély. De egy kis idő után érdemes megmérni, hogy valóban visszaállt-e?
De lehet is érezni, mert a cukorérték zuhanás nagyon komoly gyengeséggel jár, ha ez elmúlik, akkor hatásos volt a mentőakció.
Ezért mondják, hogy a cukrosok zsebében mindíg legyen egy kockacukor.
7/9 anonim válasza:
Hát, nekem sok cukor kell, ha lemegy mondjuk 3,9-re is. Egy nagy evőkanál, és akkor felmegy utána 7-re.
8/9 anonim válasza:
3,9 még nem vércukor leesés :D
Hivatalosan 3 alatt van.
9/9 anonim válasza:
De ha az ő esetében már ez azérték is rosszullétet okoz, akkor miert okoskodsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!