Miért van ekkora étvágyam? Mit tehetek ellene?
Érzelmi alapon eszel egyrészt, tönkreteszed a vércukrodat másrészt.
Az első problémának az a megoldása, hogy találj más módszert, amellyel levezeted a feszültséget/stresszt és bármilyen egyéb érzelmi nehézséget, amely rád tör adott napon. Lehet egyelőre csak sima pótcselekvésként eszel, mert nincs különösen komoly problémád, de ha ez a szokás berögződik, akkor később még nehezebb lesz, mert mindig az evésbe fogsz menekülni.
A második problémának az a kiváltó oka, hogy mindenfélével tömöd a tested feleslegesen. Csoki, édesség - ezek mind megemelik a vércukorszintet, aztán az ismét leesik, aztán megint eszel és megint megemelkedik és így tovább. Így alakul ki a diabétesz és még sok más betegség is. Ezenkívül nem tesz jót úgy általános közérzet szempontjából sem, ha valakinek folyton ingadozik a vércukorszintje.
Az édességeket és egyéb nyalánkságokat csak alkalmi fogyasztásra kellene használni maximum. Ezenkívül törekedni kell a minél egészségesebb és természetesebb táplálkozásra, mert így is tele van minden adalékanyaggal, nemhogy még pluszban mérgezzük magunkat mindenféle szeméttel.
köszönöm a segítséget! :)
Leírásból kihagytam hogy 17 éves vagyok, lány. Lehet hogy azért is lehet ekkora étvágyam, mert még fejlődésben vagyok valamennyire? Ez nekem még azért lenne fura, mert a velem egy idősekhez képest is sokat eszem
Magasság/Súly? A kevés felesleg lehet pont jó. Egyébként reszelj le magadnak egy nagy fej káposztát, és egyél belőle minden kaja után amennyit tudsz. Nem maradsz éhes ezt garantálom. :)
Viccet félretéve, ha van megtervezett étrended, akkor azt be kell tartani akaraterőből. :) Viszont amíg nincs akkor inkább egyél, mert egy rossz diéta többet árt mint használ. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!