Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mit tehetek állandó székrekedé...

Mit tehetek állandó székrekedés ellen? Heti 2x van székletem maximum.

Figyelt kérdés
Már több mint egy éve áll fent ez a probléma és olyan a hasam mintha terhes lennék. Nincs is ingerem rá. Pedig eszem rostot rendesen, és egészségesen táplálkozom, plusz direkt ezsem mindig korpovit korpás kekszet. Mit tudtok ajánlani? Van valami tea esetleg vagy akármi? Kérlek segítsetek!

2014. jún. 3. 16:25
 1/9 anonim ***** válasza:
Szilva és tej
2014. jún. 3. 16:26
 2/9 anonim ***** válasza:
Vagy ricinusolaj
2014. jún. 3. 16:26
 3/9 A kérdező kommentje:
Igen, a tej az nagyon jó, amíg ittam minden rendben volt, de kiderült hogy allergiás vagyok rá, és kiütések lettek a fejemen. A szilva meg idénygyümölcs. :( De a ricinusolaj jól hangzik, hogy kell inni? Köszönöm a válaszokat!
2014. jún. 3. 16:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem kellene egy kivizsgálás, mert szervi oka is lehet.
2014. jún. 3. 16:31
 5/9 anonim ***** válasza:

Én évekig éltem hashajtón. Minden héten szombaton este bevettem, vasárnap elmentem wc-re, és ennyi.

Kb fél éve állt helyre sok év után. Már nem is gondoltam volna, hogy egyszer hashajtó nélkül is sikerülhet. Amúgy 35 vagyok, tehát még egy pár évig szükségem lesz erre a képességemre :)

Szóval rájöttem, hogy a lisztes dolgokat nem bírom, azok állítják le nálam szinte teljesen az emésztést.

Véletlen felfedezés volt most január elsején, ugyanis az volt az újévi fogadalmam, hogy három hónapig nem eszek lisztes és cukros dolgokat.

Amire a fogadalmam végére értem, ez a gondom is megoldódott.

Márciusban ugye szabad a gazda alapon és -10 kilóval ettem mindenből. A probléma visszatért.

Most azt csinálom, hogy gyümölccsel kezdem a napot, nálam ez dél táján van, mármint amikor először eszek, majd sok nyers zöldség és hús no meg tejtermék van az asztalon.

A zabkása szinte mindennapos finomságnak számít kevés édesítőszerrel.

Próbáld ki a liszt elhagyását, talán neked is segít majd.

2014. jún. 3. 16:32
 6/9 anonim ***** válasza:
Szűztea vagy szűztea kapszula is jó erre nem gyogyszer és lágyabb normál székleted lesz tőle. Kb 12-15 órán belül hat.
2014. jún. 3. 16:34
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors válaszokat! És esetleg nincs valami ötleted hogy mit vihetnék iskolába szendvics helyett, ha elhegyom a lisztet? Az előzőtől pedig azt kérdezném hogy sima háziorvoshoz menjek kivizsgálásra vagy van valami speciális?
2014. jún. 3. 16:35
 8/9 anonim ***** válasza:
A szilva, lekvár formájában is hatásos, a ricinus erős bár én nem próbáltam, patikában megkérdezheted hogy kell alkalmazni, és igyál sok folyadékot!
2014. jún. 3. 16:53
 9/9 Szintiszoli123 ***** válasza:

Ha elhagyod a lisztet, puffasztott rizsszeletből szendvics.

Olyat vegyél, aminek 100 grammjában van 3-5 gramm rost.

Ne magában edd, hanem zsírral, fehérjével (tojás, csirkemell vagy sonka esetleg túró, sajt) zöldséggel!

Azt mondod, eszel rostot rendesen. Ez mit jelent nálad?

2014. jún. 4. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!