Mit tehetnék az állandó székrekedés ellen? Lehet
valamit szedni? 8 hetes vagyok!
Figyelt kérdés
2009. jan. 21. 08:25
1/9 Adri baba válasza:
Guttalax cseppet de csak alkalmanként....Vagy sok rostos étel,ital....
2009. jan. 21. 08:35
2/9 anonim válasza:
Szia!
Olvastam, hogy terhesség alatt semmilyen székrekedés elleni gyógyszert nem ajánlatos szedni. Főleg az első harmadban. Inkább próbálj meg minél több gyümölcsöt, főzeléket enni. A beleket mozgásra serkentheti sok víz, gyümölcslé, magas rosttartalmú ételek (müzlik, magvak) fogyasztása. Remélem tudtam segíteni. 9 hetes kismama
2009. jan. 21. 08:36
3/9 anonim válasza:
Nekem a Laevolac szirupot mondta a védőnő,mert ez csak székletlazító.Nem hashajtó.
2009. jan. 21. 08:38
4/9 anonim válasza:
Szia!
Nekem terhesség előtt folyamatosan székrekedésem volt, a Guttalax segített rajtam. Mióta terhes vagyok, azóta nem szedek semmit, de rengeteg folyadékot iszom, és sok gyümölcsöt eszem, ez tényleg segít!!!
16 hetes kismama
2009. jan. 21. 09:14
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2009. jan. 21. 10:01
6/9 anonim válasza:
A dokim a tissasen-t javasolta székletkönnyítőnek,de aztán olvastam,hogy lehet gyógyszer nélkül is,valaki pont itt javasolta az aszalt szilvát.Gondoltam,teszek egy próbát,így azóta esténként eszek 3-4 szemet és reggelre semmi gondom. Nem hashajtó,hanem lazító hatású,mert sok benne a rost.Vagy amit még javasolni szoktak,a dm-ben is kapható kismama lekvár,ami szintén jó erre,bár egy próbát neked is megér a szilva.:-)
2009. jan. 21. 10:19
7/9 anonim válasza:
Szia!
Anyukám gyógyszerész és nekem az elején amikor így voltam a Laevolac-ot adta vagy jó még a Tamarinlax de Guttalax-ot is lehet. Ezeket egész nyugodtan, semmilyen hatása nincs a terhességre. Persze módjával és nem feleslegesen akárcsak általában a gyógyszerekkel.
Üdv
36 hetes kismama
2009. jan. 21. 10:56
8/9 anonim válasza:
Nekem a 100%-os narancslé jött be, valamint a sok mozgás, torna, séta!!! Anélkül a belek csak beszobrosodnak. :) Ezt ne feledd!!
2009. jan. 21. 11:33
9/9 anonim válasza:
SAVANYÍTOTT HORDÓ KÁPOSZTA!!!!!! 11 KISMAMI VAGYOK ÉS NEKEM CSAK EZ SEGÍTETT!!!!! HM ÉS MILYEN FINI!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!