Mit csináltatok, hogy legyen rendesen székletetek? Vagy ez a székrekedés csak engem kínoz?
Én a baba előtt is egy időben nagyon "beteg" voltam, mert volt, hogy 1 hétig se tudtam elmenni wc-re. Aztán minden rendbe jött magától. Na, most megint nem tudok és kicsit gáz... :( Olvastam, hogy terhesség alatt előfordulhat, de az Elevit nem segíthet bele? Mást szedjek? Mit csináljak?
Sokat iszom, igaz csak vízet és nagyon gyülölcsöt se eszek.
Elnézést a kérdés miatt!!!!
Nem értem, miért kérsze elnézést. Na mindegy.
Vitamin nem hiszem, hogy okoz ilyet.
A rossz táplálkozás viszont igen.
Muszáj több rostot enned: gyümölcs, zöldség (naponta 3-szor), teljes kiörl. kenyér, barna rizs, köles. Van, akinek a joghurt (natúr!) vagy kefír is segít.
Akár az Elevit is okozhatja, a benne lévő vas van akinek fogja a székletet, van , akinek hasmenése van tőle.
Nekem segít a vas, szerencsére. Egyél székletlazítő gyümölcsöket, hiába is nem eszel nagyon, a babádnak is jót tenne.
Amiket fent leírtak,azok nagyon jó praktikák,de amit még tehetsz,hogy reggel,ébredés után lehúzol egy pohár vizet-vagy ásvány vizet,de szénsav mentes legyen! Miután megittad,várj egy jó fél órát,inkább 3/4 órát az evéssel.
Mellette ha naponta legalább 2 l folyadékot megiszol,és napi legalább 1x eszel gyümölcsöt- pl. Őszi barackot, akkor nem lesz gondod a székrekedéssel.
Én nem eszek naponta gyümit,és külön szedek vasat is, mégis mióta így iszom a vizet,azóta napjában-de legfeljebb 2 naponta gond nélkül ráülök a wc-re!
Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!
Üdv:3. babáját váró,34h. (terhesség előtt székrekedéssel küzdő) kismama :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!