Ismertek olyan fogyokurat, amit konnyu betartani, es hatasos is?
nagyon sok mindent kiprobaltam mar, de egyik sem volt hatasos, pedig mindent betartottam:/ elore is koszonom a tanacsokat!
a nyomorek kommenteket kimeljetek
Ami hosszú távon is hatásos, nem kell semmiröl lemondanod és éhezned sem, az a kalóriaszámolás.
A kalóriabázis.hu oldalára ha jelentkezel, akkor a rendszer kiszámolja, hogy neked mennyit kellene bevinned, minden ételnél kiszámolja, hogy hány kalóriát ettél és mutatja, hogy mennyit ehetsz még. A kalóriák mellett a zsír-szénhidrát-zsír mennyiségét is számolja, illetve az is adott, hogy mennyi kellene neked.
A fórumrészben meg a többiek segítenek tanácsokkal, meg lelkileg is támogatnak, hogy ne add fel.
Hát, én is pont ilyen vagyok/voltam(?)
nekem 2 év fölösleges próbálkozásaim voltak, ha 2 napig bírtam tartani az általam előírt diétát már nagy szónak számított.Illetve a nemcsoki evés is nagyon rossz volt, mert imádom! DE most így vissza gondolva, azért nem működött, mert éheztem, 500-600 kalóriákat akartam enni, most már tudom ez mekkora butaság! Ma 3 hete hogy komolyan mindennap becsületesen betartom az ÉLETMÓD váltásomat, ugyanis másképp nem megy. Már 1600 kalóriákat, és 1 nap 5x tiszta ételeket eszem, jelenleg 97.5 kg vagyok, de 101 ről indultam, tehát ki lehet számolni, szépen működik a heti 1 kg mínusz. E mellé mozgok, ami fél óra aerob torna, és 20 perc lassú kocogás.nekem legalább 40 kilót kell leadnom a magasságomhoz, ami 154 cm, de hiszem, és tudom hogy sikerülni fog, a régi képeimet szoktam nézegetni, hogy egykor milyen csinos voltam, és biztatom magam hogy egy napon újra csinos leszek, és felvehetem a régóta szekrényben álló szép ruháimat. Ami még nekem sokat segített az az hogy nagyon sokat olvasok az egészséges életmódváltásról, ez segít túllendülni a nehézségeken. Mostanra már eljutottam oda, hogy hiába van itthon egy tábla csoki (persze ebből is jó minőségű, 70% os) már nem falom fel, hanem pénteken, mikor már végig tornáztam a hetet, akkor a tízóraim egy csík csoki, ami 80 kcal, szerintem simán belefér. És hogy könnyebb legyen, 1 havi bűnöző napot is befogok iktatni, így nem érzem azt hogy tiltva vannak a dolgok.
Szóval csak azt akarom mondani, nem lehetetlen, csak mozogni kell, számolni a kalóriát, és mellette egészségese kajákat enni (hal, tojás, hús, zöldség, gyümi), mellőzni a feldolgozott élelmiszereket.
itt: [link] ki tudod számolni hogy mennyi kcalra van most szükséged, abból vonj le 500-at és annyit egyél!
Hidd el megéri!
Sok sikert kívánok!:)
Ez emberfüggő. A kalóriaszámolás nekem igenis éhezés vagy nem hat semmit. Nekem sok étel kell, különben kaparom a falat. Próbáltam sokféleképp, az életmódváltás és szénhidrátcsökkentés amúgyis alap volt, de nem, én 2000 kalóriával már nem nagyon fogytam 69 kilósan (ha meg is tettem, visszamászott hamar), kevesebbtől viszont éhes voltam, mint a farkas. Addig viszont az erős szénhidrátcsökkentés remekül bejött. Bár azt hiszem, a kalóriaszámlálás is megfelelne, ha nagyon sokat mozognék és ehetnék 2000 kalória fölött... Ezt eddig nem sikerült realizálnom.
Szerintem nincs egyetlen könnyű módszer, az embernek a sajátját kell megtalálnia, ami nála hat s amit ő be tud tartani...
az a baj, hogy mikor eldontom.hogy most igen is fogyokurazok, anyukam akkor foz finom eteleket :(
ami nem is baj, mivel anyukam liszt,gluten,laktoz, erzekeny, tehat csak dietas eteleket foz.. de hat na:/ nem egyszeru
Ebben egyetértünk, kérdező, nem egyszerű... Nekem még inkább, mert én vagy a párom főz, de azért így se az.
Való igaz, a kalóriaszámlálás nem sokat mond az étrendről, nyilván lehet szénhidrátcsökkentéssel, bár nem ez a jellemző. Valamiért a kalóriaszámolók szénhidrátosan szeretnek enni (ahogy az emberek általában), zabpehely, zabkorpa, alacsony zsírbevitel a tipikus. Én kicsit sem így csinálom, inkább kevesebb szénhidrát, elegendő fehérje és sok zsír. A minél több zsír segített a kalóriadeficitben, de egy ponton túl már akadályoz. Ahogy korábban írtam, meg kell találni a saját módszert - amit a fogyás során olykor változtatni is kell, mert a régi már nem hat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!