Hány liter tejet iszol egy nap?
"2007-2010. - Debreceni Egyetem, Természettudományi és Technológiai Kar - Alapokleveles biológus (laboratóriumi operátor szakirány).
• 2010-2012. - Debreceni Egyetem, Általános Orvostudományi Kar - Okleveles Táplálkozástudományi Szakember"
Szerintem ez elég hitelesen hangzik ahhoz, hogy értsen a táplálkozástudományhoz !
Az a kevés tejcukor amire érzékeny a lakosság 1%-a nem vészes, és ha mértékkel napi fél-1 l isszák nem vezet elhízáshoz, de a benne található triptofánt, vitaminokat, ásványi anyagokat nehéz pótolni !
Egyáltalán nincs semmilyen elengedhetetlen fontosságú tápanyag sem a tejben.
Ha szereted, akkor igyad, de ne próbáld mindenkinek bizonygatni a véleményed, mert felesleges és alaptalan.
Ha még dobni akarsz egy tudományos cikket a tej fontosságáról, akkor én dobok neked még 100 cikket, amely a tiédet cáfolja. Szerintem hagyjuk a vitázást.
Szuper, én meg ugyanezen egyetem ugyenezen karának az általános orvos szakán végeztem. Úgy is hívhatsz, hogy orvos. Nekem meg van egy másik magánvéleményem.
Nem tudom, milyen ásványi anyagokra, vitaminokra gondolsz, de semmi olyan nincs benne, amit nehéz lenne pótolni bármi mással. Sőt, egy vegatáriánus - meg bárki más is - az eszenciális aminosavakat még könnyebben, nagyobb hatékonysággal ki tudja nyerni növényekből, mint állati eredetű ételekből. Nálunk inkább a B12-re kell figyelni, de ez már más téma.
Kérdező, a cikked NEM HITELES, hanem hitben gazdag. Sok hit kell hozzá, hogy elhiggye valaki, ennyi.
Te hiszel az inkompetens írónak, sokunk szemében viszont egy senki akinek jól hangzó címei vannak.
Tudod nagyon egyszerűen ezt úgy tudnám megmagyarázni, hogy van sok ember aki mondjuk 10 éven át tanul egy karate nevű harcművészetet. Mester fokozatot kap, ez bőven jelent annyi befektetett munkát mint a táplálkozási szakértőé.. aztán egy 1 éve boxoló 18 éves könyök lekever neki kettőt és elfekszik a mi jól képzett emberünk.
Mi a tanulság? Az hogy van sz.ar képzés, amit nem érdemes hitelesnek tekinteni... Ennyit a cikk íródról is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!