Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Hány liter tejet iszol egy nap?

Hány liter tejet iszol egy nap?

Figyelt kérdés
Én ha csökkentem a tejadagom napi fél litert, de általában 2l (de 1l + du 1l)
2014. máj. 29. 13:07
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
70%
Tesóm is két liter körül iszik naponta. Vegán, de tökéletes az összes vérképe, és közelében sincs se az elhízásnak, se a cukorbetegségnek :) (15 éve tolja ezt.)
2014. máj. 29. 13:47
 12/37 anonim ***** válasza:
81%

Aki vegán, az nem iszik tejet.

Kérdező, gyerekként sok tejet ittam, na akkor fájt a hátam. Néha most is, ha túl sokáig török követ :D

Nem sajna, sokkal jobb nekem tej nélkül. Nagyon figyelek az egészségemre, az a helyzet.

A kalciumbevitelem rendben van :) S tudtommal a nagy tejfogyasztó országokban sincs kevesebb csontritkulás...

Akárhogyan is, én már ebben az életben nem fogok tejet inni, legfeljebb ha az életem függne tőle, mert nem lenne más étel.

2014. máj. 29. 13:50
 13/37 anonim ***** válasza:

Fateom 25 éve cigizik mégis kirobban az egészségtől.

Tudod kivételek mindig vannak..

2014. máj. 29. 13:55
 14/37 anonim ***** válasza:

csomó dologban ugyanannyi vagy több Ca van, mint a tejben.

A csontritkulás pedig inkább a mozgásszegény életmódnak köszönhető.

Én inni nem iszok általában, annyit fogyasztok csak, amit az ételekbe feltétlenül szükséges beletenni (pl. palacsinta). Kb. havonta egyszer megkívánom, akkor megiszok vagy egy egész decit is, aztán persze jól megbánom.

2014. máj. 29. 14:04
 15/37 anonim ***** válasza:
58%

Nulla.

Gyertek lepontozni , kis tejhősök , látom az első oldalon is már nagyon kiéltétek magatokat :-))))

2014. máj. 29. 14:31
 16/37 reptoid ***** válasza:
34%
Én nem hibáztatom őket, nem tanulhatott mindenki biokémiát, illetve nem várható el, hogy tudják mik azok a ß-galaktozidázok, de néha azért okosabb lenne hallgatni olyanra, akik tudják mik ezek és hogyan működnek.
2014. máj. 29. 14:55
 17/37 anonim ***** válasza:
40%

Természetesen 0.

A tejivás egy divatos rossz szokás, nem több. Nincs semmi pozitív élettani hatása, előnye. Hogy a tejipar próbál mást terjeszteni és hogy ezt sokan kételkedés nélkül beveszik, sajnos ez a mai állapot.

2014. máj. 29. 15:22
 18/37 anonim ***** válasza:

Jaj, Minim. már megint okoskodik... igaza van, de akkor is.

Egyébként attól függ, általában a kávémba teszek, néha egy csésze kakaó (ritkán). Kivétel, mikor másnapos vagyok, mert akkor a délelőtt folyamán csak kakaót, vagy tejet iszok - irdatlan sokat (nem tudom, miért, a gyomromnak mindenesetre jó, még soha nem hánytam, és délre eléggé helyre szokott tenni - még bulizós egyetemista korból maradt meg ez a szokás).

2014. máj. 29. 16:30
 19/37 A kérdező kommentje:
Aki kételkedik a tej ivás fontossággában, annak íme egy hiteles orvosi forrás : [link]
2014. máj. 29. 16:48
 20/37 reptoid ***** válasza:
29%

Szövegértelmezés ötös! ;)

Senki sem mondta, hogy egészségtelen a tejfogyasztás, szóval nyitott kapukat döngetsz. Pusztán arról volt szó, hogyha valaki nem iszik tejet, annak semmilyen negatív hozadéka nincs egy felnőtt emberben.

Az általad belinkelt írás egy "Okleveles Táplálkozástudományi Szakember" (bármit is jelentsen ez) magánvéleménye, hiteles orvosi forrásnak ezt beállítani csúnya dolog.

Ellenben az tény, hogy az emlősökben laktáz enzim születés után fokozatosan csökken teljesen természetes módon, hiszen az emberen kívül más élőlény nem fogyaszt felnőtt korában tejet. Ha gyerekkorában valaki folyamatosan itta, akkor a génexpressziót serkenthette erre az enzimre, így felnőtt korában is képes lehet tejet inni hasmenés nélkül. A szokásaink persze hatással vannak az életünkre, így a fehér embereknek kb már csak 20%-a, ellenben a feketék több mint 70%-a masszívan hasmenést, haspuffadást kap a tejtől.

Akinek bírja a szervezete, szereti, az igya, kárt nem tesz vele, de különösebb haszna sincs, ha mellette nem csak vízen meg kenyéren él.

2014. máj. 29. 17:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!