Utóbbi években nagyon fáradt erőtlen vagyok, alig alszok. Pár hónapja gyes után munkába álltam, alig 4 órás félállásba, de alig bírom, holt fáradtam esek haza munkából, pedig már napi 4-5 kávét iszok.
Mi a cél ? Az energia ? Ahhoz pihenés kell. Szedhetsz akármilyen és akármennyire ajánlott terméket, de igazán egy sem fog energizálni. Az energia nem egyenlő a feszültséggel - a kávé , az energiaitalok és egyéb élénkítő hatású szerek mind feszültséget generálnak és ettől éberebbnek érzed magad, de valódi energiát nem adnak. A ginzeng, amiről te kérdeztél, egy más típusú mechanizmus szerint működik és valóban jótékony hatása van a szervezetre, de ismételten : a fáradtságot és kialvatlanságot nem ellensúlyozza sem ez, sem más anyag/készítmény. Szedhetsz ginzenget, mert ártani nem fog, de ne is várj különösebb hatásokat, mert ahhoz egy kiegyensúlyozott életvitelre volna szükség elsősorban.
2014. máj. 24. 10:57
2/3 anonim válasza:
Keményítőt, cukrot hagyd el. (galuska?)
Tejet, tejterméket is.
Ezek helyett sok zöldséget, gyümölcsöt egyél első körben, nézd meg mi történik.
Szia!Először is lehet, hogy keveset pihensz és attól vagy fáradt.Nem stresszelsz túl sokat?Nem ártana sokkal változatosabban étkezned, több zöldség, gyümölcs stb.Elképzelhető, hogy vitamin. ásványi anyag hiányod van és attól vagy fáradt.A mai világban egyre kevesebb a zöldségekben , gyümölcsökben is a vitamin, ásványi anyag így szükséges a pótlásuk étrendkiegészítőkkel.Ezt támasztja alá a Gödöllői egyetem professzorának több mint 30 éves követéses vizsgálata is.Akár egy méregtelenítés sem ártana, hogy utána jobb legyen a felszívódás.A ginzengnek is van élénkítő hatása meg egy csomó más gyógynövénynek.Minőségi, bevizsgált, természetes alapú étrendkiegészítőket válassz, egy forgalmazótól, hogy ne üssék egymás hatását és lehetőleg legyen meg az orvosi hátterük is.Én is ilyeneket fogyasztok és még kedvezményt is kapok.Nem mindig a hatóanyag mennyiség a lényeg pl nagyobb adag szájon át fogyasztott C vitamin csökkenti a réz felszívódását, ami viszont a vas beépüléséhez is szükséges.Jobbulást!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!