Mijen ételekkel legyek friss, energikus?
Amiota leszoktam a tejről, mert krónikus betegségeket okoz és izületi fájdalmat, meszesedést teljesen elgyengültem. Étolajat használok zsírt nem
Mit egyek ? Milyen ételeket ?
Ha félsz a tehéntejtől, akkor jövet a kecske-, vagy bálnatej. Ha nem állati kell, akkor anyatejet vegyél, tényleg eladnak és felnőttek is isznak.
Én a 3,6-os házitejet szeretem, nem romlik és szétbomlik magától aludtejjé és vajjá.
A tojásban speciel nincs sok fehérje... Ha abból akarnám fedezni a minimumot (OK, nem egyértelmű, mert több dologtól függ, de mégis, van egy ilyen érték), kellene vagy napi 8.
De fehérjére szüksége van a testnek. Fene tudja, én nem akarom, hogy az izmaimat bontsa el a testem, mert fehérjeszegényen eszem... Persze a túl sok fehérje se jó, de azt tojással elég nehéz elérni :D
Én tojást, sok zöldséget, némi gyümölcsöt, sok olajos magot és sok növényi zsírt eszem. Nekem ez így jó, sokkal energikusabb vagyok, mint a modern szénhidrátdús táplálkozásal, de nem vagyunk egyformák...
A tojás az nagyon egészséges, tele van vitaminokkal ásványi anyagokkal és nyomelemekkel.Tartalmaz fehérjét és zsírt is, de erre a szervezetnek szüksége van.
Nem hiszem, hogy attól gyengültél le ennyire mert nem iszol meg 1-2 pohár tejet.
Ahhoz, hogy erőd legyen minőségit és rendes adagokat kell enni. Én lány vagyok, tanulok, háztartást vezetek, mellette súlyzókkal edzek, biciklizek.
Én általában reggelire 2-3 tojásos hagymás, gombás, paradicsomos rántottát eszek egy fél kornspittal.
Tízóraira alma vagy joghurt-natúr.
Ebédre mindig változó, leves, és második fogás, már 2 napja rizst eszek pörkölttel és csemege uborkával, mert sokat főztünk belőle, mert most kevés volt az időnk.
vacsorára ma túrót ettem eperrel és fahéjjal.
És 8 felé muszáj volt még enném pár szelet nemes penészes sajt, kb 6 szem töpörtyű és 2 db csemege uborka.Hiába tudom, hogy ez eléggé hízlal, de csütörtök van, nagyon meleg, egész nap a napon dolgoztam, nagyon lemerülte.
És rajtam kb 5 kg felesleg van, de annyira nem látni, mert sokat mozgok.
Most hasonlítsd össze Te miket ettél egész nap, és rájössz, hogy nagyon keveset.
Ha kimerült vagy, tudom ajánlani a zabpelyhet,tökmagot, datolyát, mazsolát, aszalt sárgabarackot és lenmagot. Ezeket összekevered egy befőttes üvegben és sokáig eláll. Reggel csak szórsz egy kicsit-vagy amennyire szükséged van-egy kis tálkába, nyugodtan felöntheted tejjel vagy borítasz rá egy 1 pohár kefírt vagy joghurtot, megszórod fahéjjal, vágsz rá epret, almát stb és megeszed. Tápláló és egészséges reggeli.
Banánban nagyon sok a kálium, magnézium, ez a szívnek és az idegrendszernek nagyon jó, heti fogyasztása javasolt.
Mogyoró, dió, tökmag, szotyola.értékes zsír és növényi fehérjeforrás, mikor nekem nagyon meggyengültek a csontjaim és ízületi fájdalmaim voltak-én anorexiás voltam amúgy- akkor nekem az orvos ezeket ajánlotta.
Köles, barna rizs, jázmin rizs, újkrumpli kis zöldséggel feldobva, mellé sütve hús vagy hal. Kitűnő ebéd vagy vacsora.
Gyümölcsök, zöldségek nagyon fontosak, abból próbálj meg többet enni. Különféle sajtok almával, dióval nagyszerű délutáni csemege és erősíti is a szervezeted.
Fontos a folyadék fogyasztás, főleg most hogy meleg van, szénsavmentes ásványvíz vagy csapvíz 3-3.5 liter-persze ha kinti munkát végzel, akkor többre van szükséged.
Ne terheld le magad, sétálj, biciklizz, ússzál de amennyit csak tudsz, bírsz.
Fontos, hogy pihenj lelkileg-testileg. Egy fárasztó nap után egy jó könyv olvasása, zene hallgatás, egy jó film megnézése, egy fürdő vétele jó ötlet lehet.
A lakást, kertet érdemes virágokkal díszíteni, színes terítőket, pokrócokat venni, ízlésesen berendezni a lakást, különféle illatfrissítőt, illóolajokat használni, mert ezek is sokat segítenek.
Most hogy süt a nap, érdemes kint tartózkodni, de lehetőleg reggel vagy este inkább.
Jó ötlet lehet még, ha kertes házban laktok akkor a fára maggolyókat kiakasztani a madaraknak, szerintem nagyon megnyugtató tud lenni, ha kimész és kis verebeket, rigókat látsz, esetleg madár fürdetőt is tudsz csinálni, feltöltöd vízzel, és egész nyáron tele lesz a kert kismadarakkal, na meg jönnek a sünik is:)
Remélem tudtam valamit segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!