Mijen ételekkel legyek friss, energikus?
Amiota leszoktam a tejről, mert krónikus betegségeket okoz és izületi fájdalmat, meszesedést teljesen elgyengültem. Étolajat használok zsírt nem
Mit egyek ? Milyen ételeket ?
"Laktózmentes tej, tojás, kecskesajt, kefir, kesudió,"
ezek tejes ételek az káros,nem ? Tojás meg végképp, rengeteg fehérje van benne
Laktózérzékeny vagy, nem? Ha nem lenne a fehérje a szervezetedben, már halott lennél.
Ha nem hiszed, önts hypót, vagy rézszulfátot egy kis tejfölre.
Nem vagyok laktózérzékeny ! Azt olvastam hogy a tej roppant ártalmas. http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__taplalkozas__5661519..
http://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__5665..
Itt valami táplálkozási harcművész elmagyarázta mi a baj vele, és egy bodybilderes oldalon is egy blogger. Tojás is rossz mert nagyon sok, túl sok fehérje van benne
1.inkább zsírt használj az olaj helyett.
2.olyan ételekre van szükséged, amiknek magas a szénhidráttartalma, de nem sok cukor van bennük, ha energiára van szükséged
például barnarizs(lassú felszívódású), teljes kiőrlésű kenyerek, főleg a sváb rozsos félék, répa(közepes felszívódású. 4% cukor), rózsaburgonya(gyorsabb felszívódású).
3.szedned kell kiegészítőket is, a nyomelemek közt ha nincs szelén, külön érdemes venni.
4.a tej után a tojás a leghatékonyabban felszívódó fehérjeforrás, ha arra van szükséged. a szóját nem ajánlom, megosztó tanulmányok jelennek meg róla.
5.nyers zöldség fogyasztásával (pl spenót) pótolhatod a tejből származó forrásokat és mikroorganizmusokat, és rendbeteszi az emésztést is.
6.pontosan nem lehet látatlanban megmondani, mire lenne szükséged, mert az függ a táplálkozástól, genetikától, életviteltől.
érdemes elmenni vérképvizsgálatra, ha aggódsz. kérhetsz dietetikai tanácsadást, ha a háziorvosod beutal.
7. "ezek tejes ételek az káros,nem ? Tojás meg végképp, rengeteg fehérje van benne"
tejterméket ne fogyassz.
azt hittem, valamilyen betegséged van.
nem olvasom végig, de ha van bármilyen indokod, amiről meggyőződtél, írd le.
a magyar lakosság 95%a nem laktózérzékeny, illetve a tejben található 4% cukor nem olyan vészes ritka fogyasztás esetén. például bármilyen gyümölcs fogyasztása nagyobb cukorbetegség-kockázatot rejt.
olyan nincs, hogy túl sok fehérje, de ha zavar, egyél csirkehúst helyette.
illetve a közhiedelemmel ellentétben az alacsony koleszterinszint nem egészséges. tojást és zsíros ételeket ugyanúgy lehet enni, csak mértékkel és megfelelő omega 3-6-tal kell ellensúlyozni. péládul a bevitt fehérje nagy része előnyös, ha halból származik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!