Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Milyen ételekkel tudom könnyen...

Milyen ételekkel tudom könnyen kiváltani a szénhidrátot?

Figyelt kérdés

Elég sok problémát okoznak a pattanások és többek között szeretnék a szénhidrátbevitel csökkentésével javítani a helyzeten.

Tudnátok ajánlani olyan ételeket, amikkel ki tudom váltani a gyors, olcsó de fehér tésztában bővelkedő Fornetti-jellegű péksütiket? A főétkezésekkel nincs gond, csak a napközben elfogyasztott kisebb falatokat kellene egészségesebbre cserélni.

Lehet hogy ez a téma sokaknak pofonegyszerű, de én nem vagyok nagyon kreatív ezen a téren, szóval minden ötletet szívesen fogadok.

2014. jan. 29. 15:59
 1/9 anonim ***** válasza:

Mandula, mogyoró, tökmag, pisztácia, egyéb magok, mindenféle gyümölcs (ha nem fogyni akarsz aszaltat is vehetsz), kölesgolyó alkalmas rá, ha rágicsálni akarsz és egészségesebbek is.

Hirtelen ezek jutottak eszembe.

2014. jan. 29. 16:14
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én olajos magvakat eszem helyette, de én betegség miatt nem ehetek fehérlisztet, ha neked a pattanásaid miatt nem jó, akkor annak szerintem csak rosszabbat tesznek az ilyen magok. Esetleg extrudált formában próbáld meg pl. kölesgolyó, gluténmentes abonett. Vagy ha nem annyira éhség ellen kell, csak úgy nasinak, akkor a szárított zöldségchips is jó, sparban, teszkóban lehet kapni.
2014. jan. 29. 16:20
 3/9 anonim ***** válasza:

Egyél normálisan reggel-délben-este, és ne nassolj napközben. Nem is értem a kérdést, a főétkezéseken kívül nem kell enni, kivéve gyümölcsöt.

Amúgy pattanást nemcsak szénhidrát okozhat, hanem zsír is, túlzásba vitt fehérje is, illetőleg bármi, amire érzékeny vagy.

Sőt, nemcsak kaja, hanem illatszerek, tisztálkodó szerek, hormonzavar és még egy csomó más.

2014. jan. 29. 16:23
 4/9 anonim ***** válasza:
16%

"Nem is értem a kérdést, a főétkezéseken kívül nem kell enni, kivéve gyümölcsöt. "

És gyümölcsöt miért is kell? Tényleg nagyon fontos az a rengeteg felesleges cukor... Meg is halnál nélküle...

2014. jan. 29. 16:35
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a tanácsokat! A napi három étkezés nekem nem elég, néhány falatra szükségem van délelőtt-délután is.
2014. jan. 29. 16:47
 6/9 Szintiszoli123 ***** válasza:

Pattanásaid nem a szénhidráttól vannak. Az max zsírtól vagy fehérjétől lehet, ahogy előttem is írták. A Fornetti bővelkedik zsírban is, amelynek jelentős rész transzszír. Minek eszel ilyet? Ne félj, nem te vagy az egyetlen, akinek nem elég a 3 főétkezés. Sokkal jobb 5 étkezésre osztani a napot, mint 3-ra. Az okokat itt nem részletezném. De mi a fenéért léteznének a tízórai és az uzsonna kifejezések.

Tíz óraira és uzsonnára sem kell ám sz*rt enni. Egyél szendvicset, ha más nincs. Azt is lehet minőségi alapanyagokból készíteni.

Az extrudált cuccok nem jók. Villámgyorsan felszívódnak. Megdobják a vércukrot. Gyorsan éhes leszel. Bár nem írtad, hogy gond lenne a súlyoddal, így akár ehetsz "kölesgolyót" is, ha éppen ahhoz van kedved.

A szénhidrátot nem lehet kiváltani. Mint ahogy a fehérjét és a zsírt sem. Vagy eszel vagy nem.

A gyümölccsel sincs semmi baj, csak nem szabad túlzásba vinni. Oké, hogy fruktóz van benne. És akkor mi van? Egyél rostos gyümölcsöket. Lassabban szívódnak.

2014. jan. 29. 20:26
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. A súlyommal a klasszikus értelemben nincs baj, pont hogy könnyen fogyó típus vagyok, akinél már pár nap kalóriacsökkenés után is húzni kell a nadrágszíjon (és ez nagyon nem jó állapot, mielőtt valaki irigykedni kezdene:))

Szóval pont az a nehezítés, hogy úgy szeretném levinni a CH-bevitelt, hogy közben a bevitt kalória nem csökken jelentősen, mert azonnal fogyni kezdek.

2014. jan. 30. 08:26
 8/9 Szintiszoli123 ***** válasza:

Akkor növeld a zsírbevitelt!

Miért akarod csökkenteni a CH-bevitelt?

Fehérjebeviteled rendben?

2014. jan. 30. 09:44
 9/9 anonim ***** válasza:

Ch bevitel miatt magas inzulinszint okozhat elhízást is.. de gyulladásokat és pattanásokat is. Tehát jó lépés a ch bevitel (keményítő és cukor fogyasztás) csökkentése.

De alap ilyenkor a tej-glutén elhagyása is.

Zöldségek, húsok, tojás, olajos magvak jók általában.

2014. jan. 30. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!