Hogyan tudnék fogyni? 13 éves,172 cm,75 kg, lány. Szeretnék maximum 60 kg-ra lefogyni. Mikor miből mennyit egyek?
Már nagyon elegem van abból, hogy mindig megkérdezik hány kiló vagyok. Pedig a súlyunkban benne van az izom tömege, a magasság stb. Na mindegy.
Szóval arra gondoltam, hogy napi 5ször étkeznék. Sok zöldség, kevés gyümölcs a cukor miatt, teljes kiőrlésű kenyér, sovány tejtermékek. A sporttal nincs gond, heti háromszor járok edzésre, amiből 2 1,5 órás, 1 pedig 1 órás.
Eddig szerintem az volt a problémám, hogy zöldségek/gyümölcsök helyett mindig túrórudival, csokival egészítettem ki az étrendem...
1 hete kezdtem egészségesebben étkezni, és már fogytam 2 kilót, és sokkal több energiám is van.:)
Így jó ha folytatom?
13 éves létedre több eszed van, mint a legtöbb felnőttnek, akik mindenféle csodaszerrel akarnak lefogyni. :) Ha már megindult a fogyás, akkor láthatod, hogy jó úton jársz. Bár 2 kg-ot csak akkor tekints fogyásnak, ha azonos körülmények közt mérted, mondjuk reggel, ébredés után. A sok szemét üres kalória, szemét kaja elhagyása már magában sokat számít.
Fehérjét azért egyél, ne maradjanak ki a húsok. A tejtermékekben, a túró kivételével, elég kevés a fehérje, főleg a mellette lévő szénhidráthoz képest.
Ha nagyon kívánod az édességet, lézetnek cukor nélkül, steviával készült joghurtok, ezt összekevered egy sovány túróval, és kész a tápláló édesség. Ezzel akár egy étkezést is ki lehet váltani.
Én úgy szoktam csinálni, hogy a kenyeret, egyéb szénhidrátot (főleg rizst, zabpelyhet) csak max. délután 2-4 óráig eszek, onnantól próbálom kerülni a ezeket, inkább zöldségeket eszek csirkével, illetve este vacsorára nagyon jó a sovány túró, mert lassan felszívódó fehérje van benne, ami éjjel is táplálja egy darabig a tested, így elvileg segít megelőzni, hogy az izomból fogyj.
Hát köszönöm.:D Még én magam is elcsodálkozom a felnőtteken, hogy miket tartanak "egészségesnek". Ma például láttam egy nőt, aki ebéd időben 4 db balaton szeletet evett. Remélem, hogy ez nem az egész ebédje volt...
Visszatérve a témára, köszönöm a tanácsokat. Általában mindenféle emberkék jönnek, és lehurrognak, hogy 13 évesen minek akarok fogyni, de ha egyszer engem zavar, hogy így nézek ki...
Ja és mindig reggel mérem magam, miután elintéztem a mosdóban a dolgom.:D Szóval ugyanakkor mértem.
Még lenne egy kérdésem. Milyen egészséges uzsonnák vannak? Lehet még kenyeret enni olyan 16-17 óra körül? A sima saláta nagyon nem laktat engem, de lehet csak az a gond, hogy a gyomrom nem szokta még meg ezt a zöldség témát.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!