Mi pótolja a cukrot ami egészséges (ebb)?
Igazából nem teljesen, mert elég bele a fele, minta sima cukorból :)
Meg karamellizálni pl. nem lehet, meg élesztőt futattani benne.
21:59, igazad van, ezeket kifelejtettem, ilyenkor én mézet használok.
Viszont azzal nem értek egyet, hogy kétszer olyan édes a xilit mint a cukor. Egy picit talán, de nekem alig tűnik fel a különbség. Viszont hozzá lehet szokni a kevésbé édes ételekhez, én már meg se tudnám enni az olyan édes ételeket mint amiket régen.
A xilit kb. olyan édes, mint a cukor.
Nos, én mézet (messze a legfinomabb), xillitet (szőlőcukorszerű, szénhidráttartalma alacsonyabb, mint a cukoré, mézé s jót tesz a fogaknak) és eritritet használok. Az utóbbi szint kalóriamentes, de gyöngébb, kevésbé jó az íze, mint a xillité. Viszont nincs borzalmas mellékíze, mint a steviának, bár olyan rengeteg értelme sincs, pár kanál xillit többnyire nem oszt, nem szoroz (ketogén napon pedig az ember ne egyen ilyet :P). Persze ezek ízlésfüggők is, ahogy az is, hogy ki mennyire bírja őket.
Árban a méz, a xillit és az eritrit elég hasonló, bár nem mindegy, hol veszi az ember. Más tulajdonságaik miatt helyzetfüggő, melyikhez nyúlok.
Én pedig érzem, hogy nem édesebb, kb. ugyanannyi kell belőle, mint cukorból és mindenütt azt olvastam, hogy közel olyan édes.
Az emberek egyéni különlegességei más lapra tartoznak. A párom számára a steviás xillit olyan édes, mint a xillit, stevia mellékízzel, pedig elvileg 4-szer édesebb :) Valahogy a stevia édessége számára nem édesség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!