Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mi pótolja a cukrot ami...

Mi pótolja a cukrot ami egészséges (ebb)?

Figyelt kérdés
Nem édesítőszerre gondolok, mert az folyékony halmazállapotban oké, de ha meg akarok "cukrozni"...édesíteni pl túrót, nem azt fogom használni. Rendes cukrot nem akarok mivel eléggé egészségtelen, hizlaló. Még a méz amit szoktam, de nem üt messze a cukortól igazából. Tudnátok javasolni egyéb cukorpotló anyagot ami egészségesebb, mint acukor ?:DD

2014. máj. 7. 21:50
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
xilit.
2014. máj. 7. 21:52
 2/14 anonim ***** válasza:
etcsoki
2014. máj. 7. 21:52
 3/14 anonim ***** válasza:
nyírfacukor
2014. máj. 7. 21:54
 4/14 anonim ***** válasza:
Igen, xilit/nyírfacukor. Bár öt-tízszer annyiba kerül mint a sima cukor, de így legalább takarékosabban is bánik vele az ember :D. Nincs semmilyen mellékíze és teljesen ugyanúgy kell használni mint a cukrot.
2014. máj. 7. 21:58
 5/14 anonim ***** válasza:

Igazából nem teljesen, mert elég bele a fele, minta sima cukorból :)

Meg karamellizálni pl. nem lehet, meg élesztőt futattani benne.

2014. máj. 7. 21:59
 6/14 anonim ***** válasza:
xilit, eritrit...
2014. máj. 7. 21:59
 7/14 anonim ***** válasza:

21:59, igazad van, ezeket kifelejtettem, ilyenkor én mézet használok.

Viszont azzal nem értek egyet, hogy kétszer olyan édes a xilit mint a cukor. Egy picit talán, de nekem alig tűnik fel a különbség. Viszont hozzá lehet szokni a kevésbé édes ételekhez, én már meg se tudnám enni az olyan édes ételeket mint amiket régen.

2014. máj. 7. 23:23
 8/14 anonim ***** válasza:

A xilit kb. olyan édes, mint a cukor.

Nos, én mézet (messze a legfinomabb), xillitet (szőlőcukorszerű, szénhidráttartalma alacsonyabb, mint a cukoré, mézé s jót tesz a fogaknak) és eritritet használok. Az utóbbi szint kalóriamentes, de gyöngébb, kevésbé jó az íze, mint a xillité. Viszont nincs borzalmas mellékíze, mint a steviának, bár olyan rengeteg értelme sincs, pár kanál xillit többnyire nem oszt, nem szoroz (ketogén napon pedig az ember ne egyen ilyet :P). Persze ezek ízlésfüggők is, ahogy az is, hogy ki mennyire bírja őket.

Árban a méz, a xillit és az eritrit elég hasonló, bár nem mindegy, hol veszi az ember. Más tulajdonságaik miatt helyzetfüggő, melyikhez nyúlok.

2014. máj. 7. 23:54
 9/14 anonim ***** válasza:
Nekem xilitből mindig feleannyi kell...meg a dietetikus is mondta, hogy 2x édesebb
2014. máj. 8. 09:10
 10/14 anonim ***** válasza:

Én pedig érzem, hogy nem édesebb, kb. ugyanannyi kell belőle, mint cukorból és mindenütt azt olvastam, hogy közel olyan édes.

Az emberek egyéni különlegességei más lapra tartoznak. A párom számára a steviás xillit olyan édes, mint a xillit, stevia mellékízzel, pedig elvileg 4-szer édesebb :) Valahogy a stevia édessége számára nem édesség.

2014. máj. 8. 10:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!