Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Mennyire egészséges italok a...

Mennyire egészséges italok a 100%os gyümölcslevek?

Figyelt kérdés
Azokban nincs semmi rákkeltő, egészségtelen anyag?
2014. máj. 7. 14:42
 1/5 anonim ***** válasza:

Az egyedüli igazi gond velük a cukortartalom. Az meglehetősen nagy, emiatt fogyókúrázóknak nem is ajánlják őket, akármennyire egészségesek is egyébként.

Gyümölcsöt enni amúgy jobb, annak a rosttartalma is nagyon hasznos.

2014. máj. 7. 14:47
 2/5 anonim ***** válasza:
50%

Gyümölcslével gyakorlatilag irreálisan sok gyümölcscukrot tudsz elfogyaszani, amennyit egyébként nem ennél meg sima gyümölccsel.

Illetve emellett egy sűrítményből készült gyümölcslének már különösebben hasznos beltartalma, a frissebb gyümölcsökkel szemben nem nagyon van.

A cukor hosszú hosszú távon lehet összefüggésben a rákkal, de alapvetően nem arról van szó hogy káros és mérgező, de értelmetlen túlzásba vinni, rendszeresíteni a fogyasztását.

2014. máj. 7. 14:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Napi 2decibe senki nem halt még bele. Viszont 2-3 literrel gyakorlatilag fedezted a szénhidrátszükségletedet.
2014. máj. 7. 15:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha házilag préseled, annyira jó, mint a gyümölcs, illetve a hártyák hiányán lehet vitázni, de felesleges, ha úgyis eszel elég növényi rostot.

Boltiban nem bízom, amúgyis tele vannak édesítőszerrel, nem? Rég mentem a közelükbe. Előtte csak nem voltak jók, legalábbis a narancslevek. Abból még nem ittam jót, csak amit én facsartam, de az valami fantasztikus.

2014. máj. 7. 15:55
 5/5 anonim ***** válasza:
Minőség szempontjából nem lenne velük gond, viszont a mennyiség az, amely könnyen kicsúszhat a kezedből. A túlzott gyümölcscukor felesleges a szervezet számára.
2014. jún. 5. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!