Mennyire egészséges italok a 100%os gyümölcslevek?
Az egyedüli igazi gond velük a cukortartalom. Az meglehetősen nagy, emiatt fogyókúrázóknak nem is ajánlják őket, akármennyire egészségesek is egyébként.
Gyümölcsöt enni amúgy jobb, annak a rosttartalma is nagyon hasznos.
Gyümölcslével gyakorlatilag irreálisan sok gyümölcscukrot tudsz elfogyaszani, amennyit egyébként nem ennél meg sima gyümölccsel.
Illetve emellett egy sűrítményből készült gyümölcslének már különösebben hasznos beltartalma, a frissebb gyümölcsökkel szemben nem nagyon van.
A cukor hosszú hosszú távon lehet összefüggésben a rákkal, de alapvetően nem arról van szó hogy káros és mérgező, de értelmetlen túlzásba vinni, rendszeresíteni a fogyasztását.
Ha házilag préseled, annyira jó, mint a gyümölcs, illetve a hártyák hiányán lehet vitázni, de felesleges, ha úgyis eszel elég növényi rostot.
Boltiban nem bízom, amúgyis tele vannak édesítőszerrel, nem? Rég mentem a közelükbe. Előtte csak nem voltak jók, legalábbis a narancslevek. Abból még nem ittam jót, csak amit én facsartam, de az valami fantasztikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!