Kerékpáros sportolói táplálkozás. Valaki segítene?
Kerékpáros versenyző vagyok, idén szeretnék komolyabb eredményeket elérni. Ezért gondoltam, hogy a sok edzés mellett ideje lenne a helyes sportolói táplálkozásra áttérni. Azért döntöttem így, mert látom, hogy egy kicsit "lötyög" a vádlim, vagyis el van zsírosodva. Heti 4x2 órát edzem kerékpáron. Tudna valaki segíteni, hogy hogyan, mennyit, milyen ételeket egyek, és mire is figyeljek oda, hogy ne térjek le a helyes táplálkozásról? Jó lenne ha mondanátok példákat is, esetleg ha valami jó étrendet tudtok, ami ehhez a sporthoz passzol, megköszönném!
17/F
Paleo és ketogén is jó lehet versenysportok mellett. Egészségben ezek vannak a topon, szálkásításnál is.
Ezeknek nézz utána.
De amit 1. írt az sem elvetemült.
Versenysportban vagy ki kell állni a szénhidrátszegény táplálkozás mellett, és akkor nagyon vagány leszel (és szálkásodhatsz persze) vagy nyomni kell valamennyi keményítőt, ami segíthet a sportban (erre írta a zabot és a rizst, banánt és igaza van lényegében).
Azaz több út is van, neked kell kipróbálnod mi jön be neked jobban.
De ennyit arról, hogy a sportolás fogyaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!