Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 10 éve mindennap Centrumot...

10 éve mindennap Centrumot szedek és nem tudok leszokni róla. Mitől lehet ez? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már 12 éve szedek egyfolytában mindennap Centrum A-Z-ig filmtablettát, de csak ezt, mert ettől érzem jól magam. Szerettem volna többször leszokni róla, de mihelyt csökkentem az adagot azaz egy nap nem szedem be, már érzem a hiányát. Gyenge, fáradt, kimerült, álmos és depressziós vagyok. Mi lehet ennek az oka?

Lehet, hogy ez hozzászokás utáni elvonás ? Vitamintablettáknál nem ismerek elvonási tüneteket. Az is lehet, hogy a szervezetemnek pont arra a napi vitamincsomagra van szüksége ami abban van, hiszen az egyetlen olyan multivitamin mely tudományosan összeállítva tartalmazza a napi vitamin és ásványianyagokat ?

2014. máj. 4. 18:20
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Én is azt hittem, ilyen készítményekkel nemigen lehet gond. Sőt, én pl. a Merz Spezial drazséból kevesebbet is szedtem naponta mint az ajánlott. (Amúgy az én tapasztalatom szerint szinte soha nem indokolt az előírt mennyiség, kevesebb is elég. Értem ezt vitamin/ásványi anyag készítményekre.) Szóval visszatérve pl. a Merz-re: rendszeresen járok vérvételre egy bizonyos okból és ott egyértelműen kimutatta a labor a megemelkedett ilyen-olyan szinteket. A doki pl. azonnal mondta, hogy látja, több banánt eszem, ez a mennyiség éppen elég, többet nem kéne... Aztán a vasam pl. olyan mértékben halmozódott fel hogy az orvos tanácsára azonnal abbahagytam a Merz-et, vagyis inkább szüneteltettem pár hónapig. Szóval ő mondta nekem, hogy minden szervezetnek szüksége van pihenésre és a készítmények leírása sokszor valótlan dolgokat tartalmaz. Pl. hogy folyamatosan szedhető. És van akinek visszatart bizonyos anyagokat a teste (mint pl. az enyém a vasat), másoknál viszont erről szó sincs. De Te dolgod, mindenki azt tesz magával és abban hisz amiben csak akar. Én már csak azt nem értem, miért is posztoltad ezt a kérdést ha következetesen ellenállsz a tiédtől eltérő véleményeknek/hozzászólásoknak? Ráadásul éppen magad említed az "elvonást", ami - ha tényleg hiszed is amit írsz - lehetetlen egyszerű vitaminkészítményeknél és - szerinted - az ún. placebó-hatás is tudománytalan.
2014. máj. 27. 10:11
 12/29 anonim ***** válasza:
A vitamin hiány kevesebb kárt tesz, mint a túladagolás Zsírban oldódó vitaminok a májban raktározódnak. A vízben oldódó vitaminok ugyan kiürülnek, de ha abból is sokat szedsz veseköved lesz . Ezért javasoltam az idegorvost !!!!!!!!!!!!!!!!!
2014. máj. 27. 10:19
 13/29 anonim ***** válasza:
Pedig van elvonási tünetek, vitaminnál is
2014. máj. 27. 10:19
 14/29 anonim ***** válasza:
Nekem is az a véleményem, hogy vitaminnál is lehetnek elvonási tünetek - lehet, fentebb úgy tűnt, nem így gondolom. Amúgy szerintem bármitől lehet elvonási tünetünk - főleg amihez valójában csak az agyunk ragaszkodik. :-D Mr. Monk-nak pl. attól is előjön, ha az utcán nem érinti meg a parkolóórák kupakját. :-D
2014. máj. 27. 11:09
 15/29 A kérdező kommentje:

# 10 semmi köze a májhoz, mivel a napi szükséges vitamin és ásványi só kell a szervezetnek, attól nem megy tönkre a szervezet, attól menne tönkre ha nem kapná meg. Én nem lenkeit szedek amiben mega dózisok vannak, hanem Centrumot

"ott egyértelműen kimutatta a labor a megemelkedett ilyen-olyan szinteket"

Lehet a cukrod vagy a koleszterined emelkedett meg, pont mert egészségtelenül élsz, vagy attól hogy a klorid vagy más ionszinted megnő nem a bevitt vitaminok a hibásak, hanem a nem megfelkelő étrend ! A tested rossz működése állítja elő ezeket az ionokat

"A doki pl. azonnal mondta, hogy látja, több banánt eszem, ez a mennyiség éppen elég, többet nem kéne"

Akkor sok a cukrod ! Vagy a Káliumionjaid, ezeknek semmi közük az étrendkiegészítőkhöz

"Aztán a vasam pl. olyan mértékben halmozódott fel hogy az orvos tanácsára azonnal abbahagytam a Merz-et, vagyis inkább szüneteltettem pár hónapig"

Ilyet nem mondott ! Félreértetted, az a napi 5mg vas semmi ami a drazséban van, napi 18mg kellene !! Valszeg a szervezeted rossz működése idézett elő problémát. Minden embernek van vastároló kapacitása a feles mennyiség kiűrűl, ilyet biztosan nem mondott az orvos, szándékosan csúsztatsz !

"Szóval ő mondta nekem, hogy minden szervezetnek szüksége van pihenésre és a készítmények leírása sokszor valótlan dolgokat tartalmaz. Pl. hogy folyamatosan szedhető."

Ez sem igaz, ha a napi mennyiséget szedi az ember, pla Centrum esetében, de Lenkei esetében más lenne, az nem patikai gyógyszer. Mondtam én Centrumot szedek, az bevizsgált patikai gyógyszer

" És van akinek visszatart bizonyos anyagokat a teste (mint pl. az enyém a vasat), másoknál viszont erről szó sincs. "

Te beteg vagy ! Nyílván, ha az ember allergiás a kaviárra akkor nem eheti, de ez csak az emberek alig .001%-a elenyészően csekély

"Én már csak azt nem értem, miért is posztoltad ezt a kérdést ha következetesen ellenállsz a tiédtől eltérő véleményeknek/hozzászólásoknak?"

Pont mert nyitott vagyok és a NORMÁLIS hozzászólások és érvekre várok, de ilyen demagógat,mint a tied csak nevetni lehet rajta

"Zsírban oldódó vitaminok a májban raktározódnak. "

Napi 10 db Centrumot kellene hónapokig szedni, hogy túladagoljam, de a szükséges mennyiségtől nem lesz bajunk. Ostoba vagy :P

"A vízben oldódó vitaminok ugyan kiürülnek, de ha abból is sokat szedsz veseköved lesz "

Mint mondtam, Centrumot szedek ! csak az van benne amennyi kell, semmi extra adag 1000mg C vitamin

2014. máj. 27. 17:47
 16/29 anonim ***** válasza:
92%
"te beteg vagy", "ostoba vagy", "ilyet biztos nem mondott az orvos"... na, szerintem hagyjuk ezt az embert a fenébe. Ez mindent jobban tud. :-D
2014. máj. 27. 17:58
 17/29 A kérdező kommentje:
Hát, ha hülyeségeket írsz, akkor inkább ne is írj !
2014. máj. 27. 19:19
 18/29 anonim ***** válasza:

Ha megvagy győződve, hogy nem árt, minek teszel fel ilyen kérdést?

Összetevők:

A-vitamin (25% béta-karotin) 800 mcg

Lutein 500 mcg

E-vitamin 15 mg

C-vitamin 100 mg

K1-vitamin 30 mcg

B1-vitamin 1,4 mg

B2-vitamin 1,75 mg

B6-vitamin 2 mg

B12-vitamin 2,5 mcg

D-vitamin 5 mcg

Biotin 62,5 mcg

Folsav 200 mcg

Niacin 20 mg

Pantoténsav 7,5 mg

Kalcium 162 mg

Foszfor 125 mg

Magnézium 100 mg

Vas 5 mg

Jód 100 mcg

Réz 500 mcg

Mangán 2 mg

Króm 40 mcg

Molibdén 50 mcg

Szelén 30 mcg

Cink 5 mg

Bizony egészséges táplálkozásnál nem kellene ennyit bevinni.

Azoknak ajánlják, akik legyengült állapotban vannak.

Á és D vitamin májban raktározódnak.

Tedd azt amit jónak gondolsz

2014. máj. 28. 09:00
 19/29 anonim ***** válasza:

vérből csak akkor mutatják ki, ha direkt ilyen vizsgálatot kérnek, hogy vitaminok ásványi sókra kíváncsi az orvos. Ezt általában a reumatológus szokta kérni.

Hogy decembertől, februárig szedi az ember, az még bele fér. de állandóan az dőreség. De te tudod, senkit nem lehet megóvni saját magától. Annyira félsz tudat alatt a betegségtől, / és ez pszichés probléma, / hogy állandóan szeded. Tényleg nem ártana kivizsgáltatni magtadat

2014. máj. 28. 09:26
 20/29 anonim ***** válasza:

D-vitamin túladagolás

A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin. A zsírokhoz hasonlóan felszívódása a bélben történik, majd vér útján jut a szervezet különböző részeibe.

Amire aktuálisan nincs szükségünk, a zsírszövetben és a májban felhalmozódik. A D-vitamin túladagolása azonban rendkívül ritka, a szervezet különböző, bonyolult védőmechanizmusainak köszönhetően. Ilyen védőmechanizmusok működnek a bőrben, a májban és a vesében.

Nyári napozás során óriási mennyiségű D-hormon képződhet a bőrben, azonban túl sok napsugárzás esetén inaktív anyagok képződnek, azaz nem alakul ki az aktív D-vitamin így védve a szervezetet a túlzott mennyiségű D-hormon kialakulásától.

Ezen kívül a bőr barnulása is gátolja a D-vitamin további képződését. Túladagolás mesterséges készítményekkel, táplálékkiegészítőkkel lehetséges, emiatt fontos, hogy csak megbízható szereket alkalmazzunk: neves gyártók neves készítményét.

Részletek: [link]

2014. máj. 28. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!