10 éve mindennap Centrumot szedek és nem tudok leszokni róla. Mitől lehet ez? Mit tegyek?
Már 12 éve szedek egyfolytában mindennap Centrum A-Z-ig filmtablettát, de csak ezt, mert ettől érzem jól magam. Szerettem volna többször leszokni róla, de mihelyt csökkentem az adagot azaz egy nap nem szedem be, már érzem a hiányát. Gyenge, fáradt, kimerült, álmos és depressziós vagyok. Mi lehet ennek az oka?
Lehet, hogy ez hozzászokás utáni elvonás ? Vitamintablettáknál nem ismerek elvonási tüneteket. Az is lehet, hogy a szervezetemnek pont arra a napi vitamincsomagra van szüksége ami abban van, hiszen az egyetlen olyan multivitamin mely tudományosan összeállítva tartalmazza a napi vitamin és ásványianyagokat ?
# 10 semmi köze a májhoz, mivel a napi szükséges vitamin és ásványi só kell a szervezetnek, attól nem megy tönkre a szervezet, attól menne tönkre ha nem kapná meg. Én nem lenkeit szedek amiben mega dózisok vannak, hanem Centrumot
"ott egyértelműen kimutatta a labor a megemelkedett ilyen-olyan szinteket"
Lehet a cukrod vagy a koleszterined emelkedett meg, pont mert egészségtelenül élsz, vagy attól hogy a klorid vagy más ionszinted megnő nem a bevitt vitaminok a hibásak, hanem a nem megfelkelő étrend ! A tested rossz működése állítja elő ezeket az ionokat
"A doki pl. azonnal mondta, hogy látja, több banánt eszem, ez a mennyiség éppen elég, többet nem kéne"
Akkor sok a cukrod ! Vagy a Káliumionjaid, ezeknek semmi közük az étrendkiegészítőkhöz
"Aztán a vasam pl. olyan mértékben halmozódott fel hogy az orvos tanácsára azonnal abbahagytam a Merz-et, vagyis inkább szüneteltettem pár hónapig"
Ilyet nem mondott ! Félreértetted, az a napi 5mg vas semmi ami a drazséban van, napi 18mg kellene !! Valszeg a szervezeted rossz működése idézett elő problémát. Minden embernek van vastároló kapacitása a feles mennyiség kiűrűl, ilyet biztosan nem mondott az orvos, szándékosan csúsztatsz !
"Szóval ő mondta nekem, hogy minden szervezetnek szüksége van pihenésre és a készítmények leírása sokszor valótlan dolgokat tartalmaz. Pl. hogy folyamatosan szedhető."
Ez sem igaz, ha a napi mennyiséget szedi az ember, pla Centrum esetében, de Lenkei esetében más lenne, az nem patikai gyógyszer. Mondtam én Centrumot szedek, az bevizsgált patikai gyógyszer
" És van akinek visszatart bizonyos anyagokat a teste (mint pl. az enyém a vasat), másoknál viszont erről szó sincs. "
Te beteg vagy ! Nyílván, ha az ember allergiás a kaviárra akkor nem eheti, de ez csak az emberek alig .001%-a elenyészően csekély
"Én már csak azt nem értem, miért is posztoltad ezt a kérdést ha következetesen ellenállsz a tiédtől eltérő véleményeknek/hozzászólásoknak?"
Pont mert nyitott vagyok és a NORMÁLIS hozzászólások és érvekre várok, de ilyen demagógat,mint a tied csak nevetni lehet rajta
"Zsírban oldódó vitaminok a májban raktározódnak. "
Napi 10 db Centrumot kellene hónapokig szedni, hogy túladagoljam, de a szükséges mennyiségtől nem lesz bajunk. Ostoba vagy :P
"A vízben oldódó vitaminok ugyan kiürülnek, de ha abból is sokat szedsz veseköved lesz "
Mint mondtam, Centrumot szedek ! csak az van benne amennyi kell, semmi extra adag 1000mg C vitamin
Ha megvagy győződve, hogy nem árt, minek teszel fel ilyen kérdést?
Összetevők:
A-vitamin (25% béta-karotin) 800 mcg
Lutein 500 mcg
E-vitamin 15 mg
C-vitamin 100 mg
K1-vitamin 30 mcg
B1-vitamin 1,4 mg
B2-vitamin 1,75 mg
B6-vitamin 2 mg
B12-vitamin 2,5 mcg
D-vitamin 5 mcg
Biotin 62,5 mcg
Folsav 200 mcg
Niacin 20 mg
Pantoténsav 7,5 mg
Kalcium 162 mg
Foszfor 125 mg
Magnézium 100 mg
Vas 5 mg
Jód 100 mcg
Réz 500 mcg
Mangán 2 mg
Króm 40 mcg
Molibdén 50 mcg
Szelén 30 mcg
Cink 5 mg
Bizony egészséges táplálkozásnál nem kellene ennyit bevinni.
Azoknak ajánlják, akik legyengült állapotban vannak.
Á és D vitamin májban raktározódnak.
Tedd azt amit jónak gondolsz
vérből csak akkor mutatják ki, ha direkt ilyen vizsgálatot kérnek, hogy vitaminok ásványi sókra kíváncsi az orvos. Ezt általában a reumatológus szokta kérni.
Hogy decembertől, februárig szedi az ember, az még bele fér. de állandóan az dőreség. De te tudod, senkit nem lehet megóvni saját magától. Annyira félsz tudat alatt a betegségtől, / és ez pszichés probléma, / hogy állandóan szeded. Tényleg nem ártana kivizsgáltatni magtadat
D-vitamin túladagolás
A D-vitamin egy zsírban oldódó vitamin. A zsírokhoz hasonlóan felszívódása a bélben történik, majd vér útján jut a szervezet különböző részeibe.
Amire aktuálisan nincs szükségünk, a zsírszövetben és a májban felhalmozódik. A D-vitamin túladagolása azonban rendkívül ritka, a szervezet különböző, bonyolult védőmechanizmusainak köszönhetően. Ilyen védőmechanizmusok működnek a bőrben, a májban és a vesében.
Nyári napozás során óriási mennyiségű D-hormon képződhet a bőrben, azonban túl sok napsugárzás esetén inaktív anyagok képződnek, azaz nem alakul ki az aktív D-vitamin így védve a szervezetet a túlzott mennyiségű D-hormon kialakulásától.
Ezen kívül a bőr barnulása is gátolja a D-vitamin további képződését. Túladagolás mesterséges készítményekkel, táplálékkiegészítőkkel lehetséges, emiatt fontos, hogy csak megbízható szereket alkalmazzunk: neves gyártók neves készítményét.
Részletek: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!