Multivitamint mindennap érdemes fogyasztani, vagy inkább csak kúraszerüen?
Bezzeg gyogyszert azt kell szedni.. azt biztos meleg szivvel ajanljak. En amiota szedek vitamint, sokkal jobban erzem magam a boromben, es a pms tuneteim is nagy reszben csokkentek. Szal en inkabb a testem reakciojara hallgatok. Manapsag ha csak kajabol akarod bevinni az osszes vitamint rengeteget kene enned, akkor meg meghiznal.
Ha valaki arra tud valaszolni hogy amit kerdeztem, megkoszonnem.
Mo.-n nincs kereskedelmi forgalomban jó minőségű multivitamin, és kész, ez az igazság. (Bérest felejtsd el, Lenkeit is, meg a többi szart is.) Külfödről kell megrendelni. Ez pl. elég jónak számít:
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha kiismerted a vitaminok, ásványi anyagok világát, akkor magadnak is összállíthatod a szükséges adagot különböző, akár Mo.-on is beszerhető készítményekből.
Én pl. a
- C vitamint por formájában szedem, napi 4 grammot, továbbá
- B-komplexet (a Vitakinges B-50-et)
- D vitamint 5000 NE
- E-komplexet, kevert természetes tokoferolokkal (ez fontos, mert az alfa-tokoferol önmagában nem olyan jó).
Ásványi anyagok közül a Magnézium a legfontosabb, Mg-citrát formájában, napi 500 mg-ot szedek. Kalciumpótlásra minden ellenkező híreszteléssel szemben nincs szükség, van elég a kajában.
Nyugodtan lehet állandóan, ha a pénztárcád engedi. Ártani nem fog. Én férfi vagyok.
A nőknek fontos a vaspótlás, mert a havi vérzés miatt több vasat vesztenek. Továbbá sokkal több pajzsmirigybeteg van köztük, ezért a jódpótlás is lényeges lehet, de ezzel csak óvatosan, csak a hormonszintek (TSH, anti-TPO stb) mérése után lehet valamit mondani. A pajzsmirigyet azért említem, mert a rendellenes működésének óriási hatása van az általános közérzetre.
Nem dolgozom az egészségügyben, csak kiművelődtem ebben a témában főleg Szendi Gábor hatására. Itt ír hasznos dolgokat:
Természetesen nem értek egyet az első hozzászólóval. A hivatalos vitamin ajánlás (RDA) mindig csak valamiféle kiátlagolt minimális mennyiséget jelent (ami biztosítja, hogy éppen ne legyenek még hiánytüneteid), ettől sokkal többre is szüksége lehet a szervezetnek életkortól, nemtől, életmódtól, táplálkozástól függően. Az óriási környezeti terhelés (peszticidek, kipufogógázok, vegyszerek stb.) is növelik ezt a mennyiséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!