Mi a véleményed, ha egész életen át mindennap Centrumot szedek?
Felesleges, de ártani nem ártassz vele.
Azzal,hogy nélküle már nem vagy jól, tehát függésben vagy, azzal már ártasz.
hogy mit eszel a te döntésed, nem olyan nehéz megenni a napi szükségletet vitaminokból, ha normálisan étkezel.
még mindíg kb a napi szükségletünk háromszorosát megesszük majdnem minden vitaminból és nyomelemből.
Ezek persze megjelennek szaklapokban, aztán gyorsan el is tünnek, hiszen a recepnélküli piac a legnagyobb a világon.
De ártani nem ártassz.
Ne haragudjatok, de annyi hülyeséget írtatok, hogy muszáj beleszólnom.
Először: szeretném látni a "szaklapot", ami azt írja, hogy a mai!!!! zöldségek, gyümölcsök háromszor annyi vitamint tartalmaznak, mint amennyire szükségünk van.
Ez ugyanis valótlanság, mert igazi tudományos kutatások bizonyitják, hogy a mai élelmiszerek révén már rég nem lehet hozzájutni a VALÓBAN!!!! szükséges vitamin mennyiségekhez. Ez pedig érthető, ha megnézzük mit tesz a mezőgazdaság, és az élelmiszeripar az alapanyagokkal.
A második:arra reagálnék aki azt írta "függőség vitamintól" Ez a másik baromság. A vitamin a szervezet legfontosabb eszköze ahhoz, hogy fel tudja építeni magát, fenntartsa magát, és kijavíthassa a hibáit. Ha nem jutunk hozzá, szép lassan meghalunk. Azért lassan, mert a vitamin-hiánynak fokozatai vannak. Van enyhe, közepes, erős vitaminhiány, és a legrosszabb, amikor belehal valaki abba, hogy nem vették észre nála, CSAK!!!! vitamin hiánya van!
Tehát ha úgy vesszük, hogy valaki függő a vitaminoktól, akkor igen!!! Hát persze hogy függő. Nélkülük előbb, vagy utóbb meghal! Ugyanígy van ez a vízzel is. Függő vagyok a víztől.Ha nem iszom vizet naponta, rendszeresen, úgy döntök hogy majd csak egy hét múlva veszek magamhoz vizet, (ami úgyanolyan nélkülözhetetlen dolog mint a vitaminok,) akkor sajnos fel kell adni a gyászjelentésemet, mert fix hogy a nyolcadik napot már nem érem meg! Értitek???
Vannak bizonyos körök, (gondolom az első közéjük tartozik, de legalábbis valakije odavaló)akiknek egyáltalán nem érdeke az, hogy megtudd, a vitaminok csak akkor tudnak ártani neked, ha nem eszed meg őket! Ráadásul baj van az adagokkal is, olyanokat még találsz a gyógyszertárban is, amelyek nem rendelkeznek terápiás értékkel.(bocs kérdező, de az általad választott is ilyen, mennyiségi, és összetételi hiányosságai is vannak.)Amelyek viszont elég jó mennyiséget tartalmaznak, és még az összetételük is kiváló, azokat már támadják, elrémisztik a tömegeket, nehogy beszedd, mert mérgező!!!
Ha egy kicsit is belegondoltok, akkor jusson eszetekbe Szent-Györgyi Albert Nóbel-díjas kiváló tudósunk, aki már 1930-ban tudta hogy a silány élelmiszerek mellé muszály kiegészíteni a táplálkozást vitaminokkal. Pedig akkor még nem is modernizálódott a mezőgazdaság, jobbak voltak a termény-minőségek. Érdekes nem? Vajon mi az oka ennek a nép butításnak? És azt kell mondjam, jól végzi a dolgát a "nép-butító KFT" :-))), hiszen vakon bízunk az egészségügyben, (ami egyébként nem az, hanem betegség-ügy)kétségünk sincs affelől hogy a gyógyszerektől majd meggyógyulunk, alávetjük magunkat a soha meg nem gyógyító kezeléseknek, és csodálkozunk hogy még mindig ugyanott vagyunk. Hát igen. Szerinted érdeke valakinek hogy meggyógyulj? Dehogy. Újabb és újabb betegségek bukkannak fel, pl. hiperaktivitás, autoimmun-betegségek, allergiák, depressziók, ezt mind, mind gyógyszerrel "gyógyítják".
Kérdem én, van egy ember is, aki ezeknek a gyógyszereknek a hatására meggyógyult?
Mert én úgy tudom, hogy inkább meghalnak a mellékhatások miatt, nem is kevesen. Valahol már leírtam: van egy halálozási lista, ahol az orvos által felírt!!! gyógyszerek mellékhatásai miatt annyian halnak meg, hogy ezen a listán a második helyen állnak.
Szép? Van szomorúbb adat is. Magyarországon évente 1200 ember hal meg a gyógyszerek szedése miatt. És ezek csak a bejelentett esetek!!!!
Ezért azt javaslom a kérdezőnek, hogy mindenképpen szedjen vitaminokat.
Kérem, jelentkezzen.
nézd én csak azt tudom hogy soha a büdös életbe nem szedtem ilyesmiket mégis mindig teljesen rendbe van a vérképem nem vagyok vérszegény, 4000cm3 a vitálkapacitásom és egyhuzamban lefutok 20kmt, gyönyörűek a fogaim, a körmeim a hajam nem hullik,bőrömnem semmi baja és semmi vitaminhiányra utaló jel nincs... és én vagyok a második és nem én írtam hogy függőséget okoz...
szerintem is elég kétséges a mai zöldségek gyümölcsök eredete de nem ugyan olyan mű egy pezsgőtabiból vagy kapszulából hozzájutni ezekhez a dolgokhoz?
Azért kell "előállítani", mert már nagyon kevés a növényekben meglévő vitamin. Sokan nem tudják, hogy az előállított C-vitamin sem "szintetikus", mert csak és kizárólag természetes anyagból lehet előállítani. A C-vitamin úgy készül, hogy lemásolják a természet folyamatát, vagyis búzából, kukoricából, és más gabonafélékből, amik még ma is nagy mennyiségben állnak rendelkezésre, gyártják oly módon, hogy cukorral megerjesztik a gabonát, ezáltal termelődik benne a C-vitamin, ami mellesleg jobban kifizetődő, olcsóbban adható C-vitamin, mint a kivonatok. Kémiailag sincs semilyen külömbség a két vegyület közt, ezért teljesen természetesnek mondható ez a gyártott fajta is.
Talán segíthettem....
én tökre elhiszem hogy bizonyos szempontból teljesen igazad van, de még megálmodtam egy választ a függőség témakörre.
arra gondoltam hogy a függőséget ha úgy értjük hogy nem testi hanem pszichés és minden nap be kell vennie muszáj mert különben teljesen el van rontva a napja vagy betegesen ragaszkodik egy bizonyos termékhez vagy valami ilyesmi az már lehet káros... én is azt olvastam hogy úgymond vitamin túladagolás nem okoz gondot csak szélsőséges esetben...
Kedves szkeptikus! Megkeresem neked,ha akarod és bescennelem, minden évben csinálnak a németek mindíg másországgalközösen egy nagy felmérést. A lényege,hogy 6 hónapon keresztülfigyelnek 500 embert akik normálisan étkeznek,és mérik a vitamin,nyomelem bevitelt.
ésminden rendben. tavaly spanyolországgalcsinálták együtt, ott még jobban az adatok.
Igen,csökkent a gyümölcsök, zöldségek vitamintartama, de még mindíg bőven fedezi a napi szükségletet.
természetesen vannak vidékek ahol (pl. jódból Magyarországon) hiány van, de ez semmiképp sem vonatkozik a vitaminra.
De ahogy olvastam az írásod a demagógok közé tartozol, tehát úgyse győznélek meg.
szedj nyugottan vitamint, ha normális keretek közt tartod,akkor nem ártasz vele, csak a pénztárcád ürül.
(azért az USÁ-ban már feltűnt az új betegség, ahol a vitaminokat 50-100-szorosan túladagalók kerülnek kórházba. érdekes módon az első problámák a bőrön jelentkeznek és nem az emésztőrendszerben. De errőlaz új betegségről még nagyon keveset tudunk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!