Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » 10 éve mindennap Centrumot...

10 éve mindennap Centrumot szedek és nem tudok leszokni róla. Mitől lehet ez? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már 12 éve szedek egyfolytában mindennap Centrum A-Z-ig filmtablettát, de csak ezt, mert ettől érzem jól magam. Szerettem volna többször leszokni róla, de mihelyt csökkentem az adagot azaz egy nap nem szedem be, már érzem a hiányát. Gyenge, fáradt, kimerült, álmos és depressziós vagyok. Mi lehet ennek az oka?

Lehet, hogy ez hozzászokás utáni elvonás ? Vitamintablettáknál nem ismerek elvonási tüneteket. Az is lehet, hogy a szervezetemnek pont arra a napi vitamincsomagra van szüksége ami abban van, hiszen az egyetlen olyan multivitamin mely tudományosan összeállítva tartalmazza a napi vitamin és ásványianyagokat ?

2014. máj. 4. 18:20
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
Nem, ez csak pszichés dolog.
2014. máj. 4. 18:25
 2/29 anonim ***** válasza:
82%
placebo hatás.:DD
2014. máj. 4. 18:27
 3/29 A kérdező kommentje:
Én nem hiszek a placebóban. Tudományokban hiszek, mindennek oka van !
2014. máj. 6. 20:46
 4/29 anonim ***** válasza:
A pszichológia tudomány. A rosszulléted oka meg a placebo-hatás.
2014. máj. 6. 20:49
 5/29 anonim ***** válasza:
Placebo hatás! Lehet, hogy hülyeségnek tartod, de igaz. Amúgy szerintem nem muszáj leszoknod a Centrumról, mert bajod nem lesz tőle, ha szeded.
2014. máj. 7. 18:16
 6/29 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, egyrészt váltogatni kell az ilyen készítményeket, másrészt pedig (fogalmam sincs, milyen hosszú) szüneteket kell beiktatni. Talán mert nem tesz jót a veséknek vagy a májnak - mindegy is. Amúgy a placebo-hatást nem kéne lebecsülni - az is a tudomány témakörébe tartozik. Például ha meghallod hogy egy szeretett személy meghalt az ismeretségi körödből, sírni kezdesz. Miért? Megütött valaki? Nem. Fizikailag semmi nem történt, a könnycsatornáid mégis beindultak. A Te esetedben tisztán megszokásról van szó - nem csak kávéról, teáról, cigiről leszokásnál vannak fura tünetek. Ha "agyilag" is meggyőzne valaki (pl. konkrét laborleletekkel bizonyítaná neked) hogy tényleg semmit nem jelent egy napi Centrum-mentesség, könnyebben elfogadnád és nem is lenne elvonási tüneted. Téged szerintem most már mentálisan jobban segít az a készítmény, mint valójában.
2014. máj. 20. 16:27
 7/29 A kérdező kommentje:

Nem kell változtatni, hiszen a napi szükséges mennyiséget ezzel viszed be, akkor kell változtatni ha olyat szedsz ami néhány vitaminból többet tartalmaz. A Centrum nem ilyen

Nem kell szünetet sem tartani és nem károsítja a májat és vesét sem, hiszen csak a napi szükségeset tartalmazza, nem olyan mint a Lenkei azokat valóban váltogatni kell

Nem hiszek aplacebóban, mert semmilyen tudományos alapja sincs. Az agy nem termel vitamint !

2014. máj. 26. 23:21
 8/29 anonim ***** válasza:

Érdekes én meg a Centrumtól rosszul vagyok, elkezdtem szedni és mindennap fájt a fejem és tök karikás lett a szemem.

Ha te jól vagy tőle akkor miért kéne abbahagyni?

2014. máj. 27. 00:24
 9/29 A kérdező kommentje:

Lehet túlérzékeny vagy egy élelmiszeripari adalékanyagra, kezeltesd magad, menj orvoshoz kiderüljön mi bajod. a Centrum biztosan jó, mivel az egyetlen vitamintabletta ami gyógyszer minősítésű

azért akarom abbahagyni, mert végsősoron nem jó, ha tablettákon él az ember

2014. máj. 27. 00:47
 10/29 anonim ***** válasza:
Menj idegorvoshoz, ez már függőség. Nem biztos, hogy jót teszel a szervezetednek, főleg a májadnak.
2014. máj. 27. 06:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!