Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Ezt valaki komolyan gondolja...

Ezt valaki komolyan gondolja : tej 0,1% zsírtartalommal?

Figyelt kérdés

Hogyan lehet ilyet piacradobni ? Ezért fizetni 200 Ft-ot akár ? 0,1% zsírtartalommal bíró tej !? Az gyakorlatilag 1 dl 1.5-es tej 1l-re higítva.

Ez lenne a jövő táplálkozása? Egy normális tehéntej min 3.6% zsírtartalommal 1cm3-e felhígitva 1l-re :P

Ezt kinek jó ? Ki vesz ilyen vizes löttyöt?

2014. ápr. 27. 17:03
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Na igen, lehet.:-)Én már csak ilyen maradi vagyok.
2014. ápr. 28. 14:57
 12/17 A kérdező kommentje:

"Tényleg nem hígítják"

Én ezt nem tudomeldönteni. Minden ismerősöm aki elfogulatlan, szilárdan állítja, hogy TV-ből meg netről tudják, látták és minden forrás a tej alacsony minőségére, beltartalmi értékére panaszkodik, ami a higítást támasztja alá, ehhez képest itt, ahol eleve nagy számban fordulnak elő elfogultak, mást állítanak -.-

Ezek alapján mindíg sokkalta valószínűbb, hogy higítják, minthogy nem. Te honnan veszed hogy nem higítják ? Elmondta a tejüzem tulajdoinosa ? igazgatója ? elhiszed neki? Régi technológiákkal vagy csak tisztában ?

Lehet ezt senki sem tudja, mindenki azt mond amit akar

2014. ápr. 28. 19:00
 13/17 anonim ***** válasza:

0,1%-os tej: 3% fehérje, 5% szénhidrát, 0,1% zsír, 1 dl 34 kcal

1,5%-os tej: 3% fehérje, 5% szénhidrát, 1,5% zsír, 1 dl 44 kcal

2,8%-os tej: 3% fehérje, 5% szénhidrát, 2,8% zsír, 1 dl 56 kcal

3,6%-os tej: 3% fehérje, 5% szénhidrát, 3,6% zsír, 1 dl 65 kcal

Ezek alapján nem sok különbség van a tejek között, eltekintve a zsírtartalomtól.

Ha a magasabb zsírtartalmú tejet pl 10-szeresre higítanák, akkor nemcsak a szírtartalma csökkenne, hanem a fehérje és szénhidráttartalom is.

2014. ápr. 28. 19:22
 14/17 anonim ***** válasza:
10%

Akkor az utolsó válaszolónak is szólnak a nekem feltett kérdések, szerintem :D

Igen, régi technológiákat ismerek :)

Nem mondta el az üzemtitkokat egyetlen tejüzem igazgató sem, egyébként sem érdekelne.

Mindenki panaszkodik a tejek rossz minőségére? Hát legyen igazuk, hígítsák.. és ne igyák végre ezt a fo.st.

Még mindig erőszakosan terjesztik, hogy tejet meg tejterméket kell enni.. és a sok balga, eleve beteg, hájas ember meg gondolkodás nélkül beveszi. Miért nem gondolkodtunk soha sem el azon, hogy a tehén utódjának tápláléka az esetleg perverz táplálék egy embernek? Hiszen olyan logikus, hogy természetellenes kaja!

És már ki is derült, hogy tényleg sz.ar :(

2014. ápr. 28. 21:55
 15/17 A kérdező kommentje:

# 13/ Köszi a válaszod. Még azt hadd kérdezzem meg, honnan tudod ezeket a számokat ? Ki közölte ? Valamilyen tejet piacradobó cég? Honnan tudjuk, hogy igazak ezek a számok ? A kapitalista cégek olyan valótlan dolgokat állítanak a termékeiktől, mint pl a Instant kakaó egészséges stb, ami nyílvánvalóan hamis. Hogyan merjünk hinni azoknak a számoknak, amiket úgy állítanak, hogy nem is tudjuk, nem is ellenőriztük ?

-.- Szkeptikus vagyok :/

2014. ápr. 30. 16:37
 16/17 anonim ***** válasza:
Ez egészséges szkepticizmus. Max. hatóság ellenőrizheti az ilyen állításokat..
2014. ápr. 30. 16:49
 17/17 anonim ***** válasza:
Ezek a németországi tejek csomagolásáról származnak, és itt Németorszßagban - ellentétben Magyarországgal - a gyártó/csomagoló által megadott adatoknak stimmelnie kell, mert amennyiben a független ellenörzö szervek vizsgálata más eredményt mutat, akár csödbe is jut a cég, a vezetöket meg igen komoly összegekre (akár milliós nagyságrendü) megbüntetik.
2014. ápr. 30. 20:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!