Falánk, kissé duci lány egyik pillanatról a másikra csak csipegetni tud?
A gyomor alapjáraton kicsi. Mondjuk teniszlabda nagyságú. Ennél kisebbre nem "szűkül", viszont ha eszel, annak megfelelően tágul. Ahogy emésztődik a kaja, megint teniszlabda nagyságúra "szűkül", majd jön a következő étkezés.
Neked semmi nem szűkül össze, valamitől gondolom puffadsz. De a savad is sok lehet, a kávé és a paradicsom tipikusan okozhat ilyet, főleg reggel, éhgyomorra. Ettől pl. fájhat a gyomor.
De nem találgatni kellene, hanem nagyon sürgősen orvoshoz fordulni a tünetekkel, mert ez nem vicc.
Húst, zöldséget és gyümölcsöt eszel, és duci vagy 18 évesen?
Orvos mikor látott, hormonszinteket, teljes vérképet mikor vizsgáltak utoljára? Menj kivizsgálni magad, egyél továbbra is jó kajákat, de néha nézzen rá orvos a vérképedre. Sajnos a 'hús-zöldség-gyümölcszabálás' hiába egészséges, nem garancia a 100% makk egészségre. De te jól csinálod szerintem, tetszett a kérdésed!
Lehet pszichés oka is, bár nem említettél semmi konkrétumot.
Mindenesetre nem ártana kivizsgáltatnod magad, mert valóban gyanús ez a hirtelen változás.
Mondanám azt is, hogy közeledik a nyár és ilyenkor szinte mindenkinek apad az étvágya a meleg miatt, de a " Megiszom a reggeli kávét, már tele vagyok. " már túlzás, szóval mindenképp lennie kell valamilyen negatív tényezőnek a dologban.
"Bár sok gyümölcsöt, húst, zöldséget eszek, szóval inkább egészséges életmódot folytatok,"
Így nem lehet reflux.
"Pár hónapja még napi szinten habzsoltam az előbbiek mellé mindenféle szemét kaját. "
Így már lehet.
Nem kötekedés volt.
De mit jelent az 'egészségesen eszem' ?
Sokan mondják a keményítőt is egészségesnek, mégis közismert hogy refluxot okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!