Kezdőoldal » Egészség » Táplálkozás » Van itt olyan vegetáriánus,...

Van itt olyan vegetáriánus, aki egészségügyi okokból tért vissza a húsevésre?

Figyelt kérdés
5. éve vega vagyok. Tökéletesen jól megvoltam hús nélkül mindez idáig, most azonban kiderült, hogy elég sok egészségügyi problémám van, aminek lehet, hogy ahhoz van köze, hogy nem eszem húst. Nem biztos, de az viszont 100%, hogy ha húst ennék, akkor tarthatnám azt a paleo diétát, amit a doki felírt a gyógyulásom érdekében. Mostanában egyre többször gondolkodom el rajta, hogy ha másra nem is, de a halra visszatérek. Az elveim ellenkezne, de azt hiszem az egészségem fontosabb. Csak azt nem tudom, hogy nem-e számít "árulásnak", hogy bűntudat nélkül arra gondolok, hogy ha újra halat kell ennem, hogy jobban legyek, akkor meg fogom tenni. Idáig kibuktam attól is, ha kiderült, hogy a hússal egy tányéron volt a sajt, amit megettem, vagy valami. Most meg olyan sokan jönnek nekem azzal, hogy a vegaság miatt van ez a gyengeség, meg a betegeskedés, hogy hajlamos vagyok hinni nekik. Szerintetek?

2014. ápr. 19. 20:37
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
52%
Nagyon nehéz eligazodni már, ők épp az állati zsírt sztárolják, valamint sorozatosan olvasni lehet miből gyógyultak meg. Hosszútávú hatásai még nem lehetnek ismertek, eléggé friss "irányzat", bár az eszkimók étrendjéhez eléggé hasonlít. Viszont a vegetarianizmus az idők kezdetétől létezik, és még nem bizonyosodott be, hogy káros lenne, ha valaki változatosan tud étkezni, sőt. Van olyan nép aki majdnem vegán módon él, állítólag a leghosszabb átlagéletkorral büszkélkedhetnek. Az eszkimók pedig ezzel szemben.......
2014. júl. 28. 18:45
 22/24 k.zl ***** válasza:
100%
Megkérdezhetem, milyen egészségügyi problémáid vannak? (Ha annyira nem indiszkrét kérdés). Én a helyedben úgy mennék el dokihoz a panaszaimmal, hogy nem tudja, hogy nem eszem húst. Mert akármi baja van az embernek, hajlamosak egyből kapni az alkalmon és azzal indokolni, akkor hamarabb "letudnak". Készítettek laborvizsgálatokat is?
2014. júl. 29. 17:26
 23/24 A kérdező kommentje:

Nem specifikus tüneteim vannak, inkább ilyen általános problémák. Hullik a hajam, repedeznek a körmeim, száraz és rugalmatlan lett a bőröm, vészesen alacsony a vérnyomásom és rendszertelenül menstruálok. Megállapították, hogy erőteljesen vashiányos is vagyok, arra most szedek szerves vasat, de már látom a javulást. Ropognak a csontjaim és bármiféle kisebb megterhelés hatására (pl hátizsák vagy sok hajolgatás) rettenetesen fáj a gerincem.

Egyébként változatosan táplálkozom, rengeteg zöldséget és gyümölcsöt, magvakat, teljes értékű gabonát fogyasztok és tojást meg túrót meg sajtokat is szoktam enni. Mindenből a legjobb minőséget vásárolom, finomított cukrot és lisztet nem eszek egyáltalán. Tehát nem sült krumplin és a vegapizzán élő vegetáriánus vagyok.

Egyébként nem mentem el a sok vizsgálatra, mert nem hiszek az orvosokban. De most szedek pár étrendkiegészítőt és azért valamennyire érzem a javulást.

2014. aug. 1. 11:31
 24/24 anonim ***** válasza:
Talán ha elmennél a kivizsgálásokra, akkor kiderülne pontosan, hogy mi a probléma. És valószínűleg az is, hogy mi okozza. A gyakori kérdéseken úgyis mindenki csak találgatni fog. Egyébként a hiánybetegség nem magától a húsmentes életformától alakul ki, húsevés mellett is lehet, pl. ha az ember nem táplálkozik megfelelően. De lehet az is az oka, ha felszívódási zavar áll a háttérben. [link] Akkor pedig hiába eszel bármilyen körültekintően, előbb utóbb megbetegszel.
2014. aug. 23. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!