Van itt olyan vegetáriánus, aki egészségügyi okokból tért vissza a húsevésre?
De hát a növények is élő dolgok :)
Sajna (vagy nem sajna) de gyakorlatilag függünk élő lények (állatok, növények) chi-jétől. A fizikai testünk általánosságban véve, nem létezhet nélkülük :)
Nem tudom ki hogyan tesz különbséget állatok, növények között.. ideológiákból gyakorlatilag korlátlan mennyiségűt lehet teremteni.
Én úgy tudom, hogy Isten szempontjából vannak élőlények, van az ember és pont. Nincs különbség sertés és a borsó között. Számunkra a tápértékükben van különbség.
Aki meg csak növényeket akar enni (erősen Jin típusú táplálék, hiányozni fog a Jang, ami a hús lenne) annak sokat kell qigongoznia, hogy a saját testében ezt a hiányt minél jobban ellensúlyozza (lásd vega, vagy majdnem vega keleti harcművészek, szerzetesek).
Tudjátok mennyi ember jár hozzánk qigongozni? Fél tucat se.
Ebből mennyien csinálják viszonylag komolyan? Ennek is a fele kb. :D
A vegetáriánus vagy vegán életmód nem jár együtt a gyengeséggel, hiánybetegséggel, csak ha valamit nagyon nem jól csinálnak. De ez a mindenevőknél is ugyanúgy előfordulhat. Szerintem először olvass utána, próbálj rájönni, mi lehetett eddig a baj. Vagy nem táplálkozol elég változatosan, vagy az is lehet, hogy valamilyen felszívódási zavarod van, és ezért alakul ki hiánybetegség.
Addig nem térnék vissza a húsevésre. A húsban semmilyen olyan tápanyag vagy vitamin nincs, amit ne vihetnél be a szervezetedbe vegetáriánus táplálkozással. Szóval tuti, hogy nem az a megoldás.
Növényi táplálékokból nehezen hasznosul a vas (egyszerűen olyan formában van jelen) és alacsony koncentrációban.
Én nem állítom, hogy egy vega vashiányos lesz, na de mégis könnyebb úgy vashiányossá válni, hogy nem fogyasztunk jól felszívódó vasat.
Kalciummal más a helyzet, azzal a problémát a kalcium anyagcsere zavara okozza nem a tejtermékfogyasztás hiánya, ilyen is van. Vassal esetleg van ilyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!