Van itt olyan vegetáriánus, aki egészségügyi okokból tért vissza a húsevésre?
Milyen felelőtlen orvos, aki a paleót ajánlotta?
A betegséged lehet a hús hiánya miatt, de a paleo még több fontos tápláléktól foszt meg.
Egyél húst, és olyan ételeket, amikben vannak azok a táplálékok, amik most hiányoznak a szervezetedből.
Normálisan kell enni, mindent.
Persze, hogy beteg vagy, ha ilyen hülye elveket követsz. Nyilván mindenféle hiányban szenvedsz már.
De, ha te szeretsz az egészségeddel játszani, hát csak rajta...
Bibliában nincs tiltás a halfogyasztásra vonatkozóan, és általánosságban sincs semmi a kötelező veganizmusról, vegetárianizmusról.
Akkor mégis milyen elveket akarunk követni, húsevés nélkül?
Lehet egészséges vega étkezést folytatni, csak nem biztos hogy ki is tudjuk vitelezni.
Edd a halat, nyugodtan. Paleo elveket pedig tényleg tartsd, tartsd meg az orvosodat is, tájékozott szakember lehet.
Kedves 5-ös!
A vashiány lehet nálam is fenn áll, bár még nem jöttek meg a leleteim. Sok tünetem van, de a legfőbb problémám, hogy a menzeszem elmaradt már lassan fél éve. A hajam nagyon hullik, töredeznek a körmeim, a bőröm is rossz állapotban van, száraz és rugalmatlan. Emellett járok kondizni, még sem tudok megfelelő izomzatot építeni, hiába figyelek az étkezésre. Csak teljes kiőrlésű kenyeret eszem, és szinte egyáltalán nem eszek cukrot. Figyelek a fehérjebevitelre is, tudatosan állítottam össze az étrendem. Tojást, tejtermékeket, hüvelyeseket, gabonákat (hajdina, köles, zab, tönkölybúza, rozs), ritkán szóját, sok zöldséget és gyümölcsöt, barna rizst, magvakat fogyasztok.
Szóval nem hiszem, hogy a többi vegetáriánus jobban táplálkozna. Talán simán van olyan, hogy mivel más emberek vagyunk, más szervezettel, ezért ami valakinek jó, másnak az nem. Viszont ez tényleg szomorú, mert erkölcsi oldalról én is jól éreztem magam attól, hogy nem ettem húst. :S
Más emberek vagyunk.
Annyira mások, hogy vannak akik értelmesek, az értelmes vegák nyersvega zöldség/gyümölcsevők, mert ők így nem rontják az emésztésüket gabonákkal és hüvelyesekkel, biztos hogy nincs lisztérzékenység miatt felszívódási zavaruk, így legalább fele tápanyag náluk bekerül (zöldség húsevő az ember, ők esznek zöldségeket).
Te hiába eszel zöldségeket, ugye paleózás előtt kitetted magad a gabonáknak, tápanyag felszívódást gátló hatásnak, ez sajnos problémákat okoz. Kinek előbb, kinek később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!